Guvernul a aprobat acordarea unor ajutoare de urgenţă victimelor şi familiilor afectate de tragedia de la Crevedia

Guvernul a aprobat acordarea unor ajutoare de urgenţă victimelor şi familiilor afectate de tragedia de la Crevedia

Guvernul a aprobat, joi, acordarea unor ajutoare de urgenţă victimelor şi familiilor afectate de tragedia de la Crevedia, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constanin.

,,Fiecare pacient transferat în străinătate va putea fi însoţit de un membru al familiei care va beneficia de un sprijin de 2.000 de euro lunar pentru acoperirea cheltuielilor de transport, cazare, masă pe perioada spitalizării. Fiecare pacient internat într-o unitate medicală din ţară poate fi, de asemenea, însoţit de un membru de familie care va beneficia de un ajutor în sumă de 2.000 lei lunar pentru acoperirea cheltuielilor de transport, cazare şi masă pe perioada spitalizării. De asemenea, pentru persoanele rănite care au fost spitalizate şi externate va fi acordat un ajutor de 1.500 lei”, a precizat Constantin, după şedinţa de Guvern.

Alte articole:   Guvernul taie sporurile nemeritate. Cine riscă să piardă bani

El a spus că vor fi acordate ajutoare şi pentru familiile ale căror gospodăriri au fost afectate.

,,Pentru persoanele ale căror gospodării au fost afectate de explozie vor fi acordate următoarele ajutoare de urgenţă: câte 10.000 lei pentru locuinţele sau gospodăriile afectate în proporţie de peste 75%, câte 7.000 lei pentru persoanele singure şi familiile ale căror locuinţe sau gospodării au fost afectate în proporţie de 50 – 75%, câte 4.500 lei pentru cazul locuinţelor afectate în proporţie cuprinsă între 25 şi 50%, câte 2.500 lei pentru locuinţele şi gospodăriile afectate în proporţie de până la 25%, câte 1.500 lei pentru persoanele ale căror bunuri au fost deteriorate„, a precizat Mihai Constantin.

Alte articole:   Primăria Covasna oferă 800 lei familiilor care sărbătoresc 50, 60, 65 şi 70 de ani de căsnicie

Constantin a adăugat că, din păcate, în această dimineaţă a venit vestea unui deces al unei persoane cu arsuri de peste 90% din suprafaţa corporală care se afla internată la Spitalul Floreasca.

,,Va fi acordat un sprijin de 7.500 lei pentru fiecare dintre persoanele care şi au pierdut viaţa din cauza acestei tragedii„, a mai spus Mihai Constantin.

Sursa: agerpres.ro

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate