Guvern: Peste 18 milioane de lei pentru teatrele, Opera și Filarmonica Brașov

Guvern: Peste 18 milioane de lei pentru teatrele, Opera și Filarmonica Brașov

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Guvernul a decis, în ședința de astăzi, alocarea sumei de aproape 190 milioane de lei pentru 66 de teatre, opere și filarmonici din România care funcționează în subordinea a 42 de unități administrativ-teritoriale din 32 de județe – anunță ministrul Cseke Attila.

”Guvernul, prin Ministerul Dezvoltării, sprijină, din nou, instituțiile culturale de spectacole care nu primesc finanțare din bugetul național. Astfel, acestea își vor putea acoperi cheltuielile legate de asigurarea funcționării și vor putea derula investiții specifice”, a declarat ministrul dezvoltării.

Suma reprezintă 2% din impozitul pe venit încasat în perioada 1 august-9 decembrie 2022, pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea unităților administrativ-teritoriale solicitante, respectiv teatre, opere şi filarmonici din județele: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iași, Mureș, Neamț, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

Alte articole:   VIDEO Firmă care polua râul Tărlungeni, depistată de jandarmi

Iată sumele alocate Brașovului

Pentru teatrele, Filarmonica și Opera Brașov, minsiterul a aprobat peste 17 milioane de lei.

Ministrul a reamintit că fondurile alocate astăzi se alătură celor aproape 270 milioane de lei prin care Ministerul Dezvoltării a sprijinit, la sfârșitul lunii august, 65 de instituții de spectacole.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate