Gheorghe Băilă: Continuăm lupta pentru a construi trambuline pentru săriturile cu schiurile la Săcele

Gheorghe Băilă: Continuăm lupta pentru a construi trambuline pentru săriturile cu schiurile la Săcele

Consilierul local PMP din Săcele, Gheorghe Băilă, a anunţat astăzi că a depus un memoriu tehnic la Primărie pentru construirea unor trambuline pentru săriturile cu schiurile, sport cu tradiţie în Şapte Sate.

„Conform Studiului de Fezabilitate de la vechiul proiect, făcut de o firmă austriacă, locaţia era stabilită la fosta trambulină de pe Valea Largă. Primăria Săcele, cu susținerea primarului, s-au făcut deja măsurăturile topografice, pentru a scoate această suprafaţă de teren din circuitul forestier. Ar trebui construite patru trambuline, intermediare ca dimensiuni față de ce se află în acest moment la Râșnov”, a precizat Băilă.

Valoarea investiției este de 9 milioane de euro, iar sursa de finanțare ar fi Ministerul Dezvoltării. În paralel, mai există un proiect demarat de consilierii PNL Săcele. Ei vor să construiască o pârtie de schi, pentru care s-a făcut și în acest caz ridicare topo, lângă trambuline.

Alte articole:   Muzeul Casa Mureșenilor, Casa Memorială „Ştefan Baciu” şi Muzeul de Artă, închise până pe 7 mai

„De asemenea, am depus un proiect de hotărâre de Consiliu Local pentru premierea sportivilor şi elevilor cu rezultate bune la olimpiade. Când am depus proiectul la comisia juridică, am ajuns la concluzia că nu există un regulament propriu pentru acest lucru. Am solicitat urgentarea adoptării regulamentului, care se află în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Săcele. Sper ca în această lună să intre la vot în Consiliul Local, să treacă şi să fie premiate cele două sportive – Daniela Haralambie şi Diana Trâmbiţaş, ambele săcelence, care au obținut locul 1 la Cupa FIS, respectiv locul 3”, a mai menționat Băilă.

 

 

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate