Fundația Comunitară Țara Făgărașului lansează cea de-a V-a ediție a Fondului Științescu

Fundația Comunitară Țara Făgărașului lansează cea de-a V-a ediție a Fondului Științescu

Fundația Comunitară Țara Făgărașului (FCTF) lansează cea de-a cincea ediție a Fondului Științescu, program prin care acordă finanțări în valoare maxima de 13.000 lei / proiect în limita bugetului disponibil, pentru proiecte educaționale care încurajează pasiunea pentru științe a copiilor și tinerilor cu vârste între 6 și 19 ani, prin activități creative, inovative, jocuri și experimente.

Dacă ești pasionat de științele exacte, vrei să le transmiți și altora pasiunea ta și să le arăți cum pot să învețe cu plăcere, îți oferim ocazia să stârnești curiozitatea pentru științe printr-un proiect educațional finanțat de FCTF. Începând cu prima ediție, în 2016, și până în prezent, 35 de echipe de proiect au beneficiat de finanțare, sprijin și suport.

Cui ne adresăm?
La Științescu oricine poate fi educator!
▪ Organizații neguvernamentale, inclusiv asociații de părinți și absolvenți ai liceelor din Țara Făgărașului;
▪ Echipe de pasionați de știință și tehnologie din medii profesionale diverse (biologi, muzeografi, ingineri, programatori, freelanceri etc.);
▪ Profesori și învățători (individual sau în echipă);
▪ Echipe de elevi de liceu
▪ Echipe de studenți
▪ Echipe mixte (oricare din categoriile de mai sus)
Fiecare aplicant poate depune mai multe proiecte, însă va primi finanțare pentru un singur proiect.
Atât aplicanții, cât și beneficiarii programului trebuie să fie localizaţi în zona Țării Făgărașului.

Ce categorii de proiecte finanțăm?

La această ediție, Științescu finanțează proiecte inovative care au ca tematică principală protecția mediului (natural și construit), meteorologie, astronomie, geologie, tehnologie, biodiversitate, chimie, geografie, reciclare/energie curată, agricultură tehnologizată, smart farming, zootehnie tehnologizată, etc., proiecte care să aibă posibilitatea de a se desfășura și în spații deschise, în aer liber, unde copiii să poată să se bucure în siguranță de activitățile de explorare, descoperire și învățare prin metode alternative de predare și ateliere interactive.

Este încurajată, în mod special, formarea de echipe mixte: adulți cu experiență în domeniul STEAM și tineri. De asemenea, încurajăm implicarea persoanelor vârstnice și colaborările dintre persoane sau organizații din mediul urban și cel rural.

Cum aplici?
Etapa de înscriere se va desfășura în două etape:

  1. Descarcă Scrisoarea de Intenție de pe pagina web a programului Științescu Țara Făgărașului și prezintă-ți ideea ta de proiect, răspunzând la întrebările adresate. Trimite-o până în data de 30 iunie 2021, ora 15.00 la adresa de e-mail  cristina.muntean@fundatiactf.ro.
  2. După ce vei primi pe email confirmarea acceptării acesteia, descarcă Formularul de înscriere împreună cu Formularul de Buget. Termenul limită pentru trimiterea acestora este 9 iulie 2021, ora 15.00.

Membrii echipei FCTF oferă sprijin și consultanță pentru scrierea și implementarea proiectelor celor care doresc să aplice prin programare în prealabil la cristina.muntean@fundatiactf.ro. Echipele care vor primi finanțare vor beneficia, de asemenea, de suport în comunicare, în motivarea și implicarea elevilor și în managementul proiectelor.

Proiectele finanțate în edițiile anterioare sunt disponibile aici și în cadrul unui material video.

Unde se găsesc informații suplimentare și noutăți despre program?
▪ Pagina de Facebook a programului: https://www.facebook.com/fagaras.stiintescu.ro
▪ Pagina de web a programului: https://fagaras.stiintescu.ro/
▪ Contact manager de proiecte: Cristina Muntean
E-mail: cristina.muntean@fundatiactf.ro
Telefon: 0735 724144

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

De top în Brașov