
Micile afaceri, de familie, au de cele mai multe ori succes. Secretul? Majoritatea încep ca un hobby și se transformă, în timp, într-o mică afacere.
„Povestea torturilor a inceput de la varsta de 15 ani, unde in cadrul unui concurs organizat intre prieteni, am castigat un premiu simbolic pentru cele mai bune dulciuri. Acest lucru mi-a dat incredere si am incept sa prepar din ce in mai multe dulciuri, ajungand la punctul in care sa imi pregatesc chiar si propriile torturi aniversare“, povestește pentru newsbv.ro, Carmen Gabriela Filip, absolventa Facultății de Geografie „Spiru Haret“ din București.
Torturile au avut mare succes in randul prietenilor, nu doar datorita gustului dat de ingredientele sanatose folosite, ci si formelor haioase. „Astfel, am ajuns sa creez, impreuna cu mama, torturi pentru aniversarea prietenilor si dulciuri pentru diverse evenimente. Pe langa faptul ca gustul torturilor iti aduc aminte de cele din copilarie, fiecare tort are o poveste inedita a celui pentru care se creeaza tortul“, ne spune Gabriela.
Toate torturile pe care le face Carmen au o poveste. „Fiecare începe de la o idee, apoi ea se extinde, intervine momentul preparării şi mai apoi rezultatul final şi reacţia celorlalţi”, declară tânăra. Cel mai mare tort pe care l-a făcut până acum a fost de 40 de kilograme şi a reprezentat o adevărată operă de artă.
Cu trecerea timpului, Carmen „s-a specializat”, iar acum se poate lăuda cu torturile în formă de camion, de creastă montană, de inimă, de telefon sau tortul care imită harta României. În plus, de Valentines Day tânăra a făcut torturi cu afrodisiace pentru îndrăgostiţi, în formă de trandafir, de cutie de cadouri cu fundiţă, pe care le-a învelit în marţipan.
Iar cum afacerile presupun și știință, Carmen Gabriela Filip a urmat cursul „Cum sa iti creezi propria afacere“ organizat de Școala Română de Afaceri si este antreprenoare in ale dulciurilor (Torturi cu poveste).
CLICK pe poze pentru a se mări!