FOTO Turistă încălțată necorespunzător, accidentată grav la coloană în timpul unei drumeții pe Tâmpa

FOTO Turistă încălțată necorespunzător, accidentată grav la coloană în timpul unei drumeții pe Tâmpa

O turistă a avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor brașoveni, ieri, după ce a suferit o accidentare gravă, în timpul unei drumeții pe traseul Serpentinelor de pe Tâmpa

Femeia a fost coborâtă de pe Tâmpa pe targă, după ce a căzut și a suferit un traumatism la coloană, în condițiile în care nu era încălțată corespunzător unei drumeții în zona montană.

„Turistă echipată de oraș, accidentată pe traseul Serpentinelor de pe Tâmpa. Salvatorii montani deplasați la locul solicitării au găsit o persoana, de sex feminin, care a suferit un traumatism lombar, în urma unei căderi. Aceasta a fost imobilizată pe targa lopată și transportată până la baza muntelui, de unde a fost preluată de către un echipaj SMURD”, au explicat reprezentanții Salvamont Poiana Brașov.

Salvamontiștii brașoveni reamintesc celor care vor să facă o plimbare, fie ea și în zone cu acces facil, aflate în imediata apropiere a orașului, cum este cazul Tâmpei, Pietrelor lui Solomon, Drumului Vechi etc, că au nevoie de încălțări dedicate, care să le asigure aderența în deplasarea pe suprafețe specifice și care să le protejeze zona gleznelor.

Alte articole:   FOTO Suspecţii crimei din Vaslui au fost prinşi la Braşov

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate