FOTO Transfăgărăşanul, redeschis printr-un spectacol incredibil: Zbor uman la 220km/h fără motor de propulsie

FOTO Transfăgărăşanul, redeschis printr-un spectacol incredibil: Zbor uman la 220km/h fără motor de propulsie

În această săptămână s-a redeschis oficial circulația rutieră pe Transfăgărășan. Evenimentul a fost marcat în acest an de un spectacol incredibil dezvoltat de către sportivii Red Bull Skydive Team: primul zbor de-a lungul Transfăgărășanului, la o viteză de 220 km/h, într-un costum fără motor de propulsie.

Cu peste 10 ani de experiență în parașutism, B.A.S.E. Jumping și Wingsuit Flying, Max Manow, Marco Waltenspiel și Marco Fürst, au “deschis circulația” pe cel mai cunoscut și spectaculos drum din România după ce au zburat deasupra lui cu wingsuit-ul, atingând o viteză de 220km/h.

A fost primul zbor de acest fel realizat vreodată deasupra Transfăgărășanului, iar membrii Red Bull Skydive Team au fost bucuroși să spargă gheața cu o astfel de premieră în cel mai popular loc pentru șoferii pasionați de viraje amețitoare, inclus de BBC printre cele mai riscante șapte șosele din lume.

„A fost o provocare să poţi integra un astfel de zbor într-un mediu montan”, a spus şi Alina Sime, consilier de pregătire şi siguranţă a zborului, co-fondator al companiei TNT Brothers.

După ce s-au lansat de pe linia crestei Vârfului Capra – Şaua Doamnei, ajungând de la 0 la 100km/h în numai 4 secunde, sportivii au sfidat limitele aerodinamicii, realizând trei tipuri de zbor fără propulsie mecanică: zbor în formaţie de-a lungul serpentinelor din Transfăgărăşan, zbor de proximitate, razant crestei muntoase Netedu, şi un zbor acrobatic în formaţie, realizat cu ajutorul paraşutelor, realtează news.ro

Alte articole:   Buna Vestire. Ce nu este bine să faci în această zi sfântă de 25 Martie

Acest tip de zbor a fost primul făcut peste serpentinele Transfăgărăşanului, unde doar experienţa miilor de salturi ale sportivilor au putut ţine sub control, la coborâre de peste 4.000 de metri, costumele nepropulsate mecanic.

Condiţiile meteo foarte dificile de deasupra Munţilor Făgăraş au schimbat radical strategia iniţială de zbor pe care au avut-o iniţial cei trei. Din cauza instabilităţii meteorologice, planul a trebuit schimbat în aer, chiar înainte de lansarea din elicopter.

„Când ai de-a face cu aceste condiţii meteo care se schimbă de la minut la minut, trebuie să te adaptezi. În mod normal, din momentul în care decolăm de la sol şi până ajungem înapoi pe pământ trec aproximativ 8 minute, însă acum a trebuit să găsim fereastra optimă pentru fiecare salt”, a explicat Marco Waltenspiel, membru al echipei.

Oamenii nu sunt construiţi să zboare, dar cu ajutorul wingsuit – un costum aerodinamic care se umflă pe măsură ce altitudinea scade – imposibilul devine posibil. Cu suficientă experienţă, cei care fac wingsuit flying pot zbura chiar dincolo de zgârie-nori, între stânci înguste sau chiar să aterizeze într-un avion aflat în mişcare.

Alte articole:   Spitalul Județean Braşov, datorii de circa 32 de milioane de lei. Emil Mailat: Este nevoie de o regândire a serviciilor de internare de zi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

De top în Brașov