FOTO Au început forajele pe Autostrada Sibiu – Făgăraș

FOTO Au început forajele pe Autostrada Sibiu – Făgăraș

Încă un pas pe Autostrada Sibiu – Făgăraș: Au început forajele pe lotul 1, la Boița.

Au început forajele pe lotul 1 al Autostrăzii Sibiu – Făgăraș (A13), în zona Boița. Anul acesta au fost semnate contractele de proiectare și execuție pentru toate cele patru loturi cu constructorul turc Makyol.

Au început forajele geotehnice pentru lotul 1. În jurul localității Boița erau prezente două utilaje de la Tehnofor”, a scris utilizatorul Marius Firtonea pe forumul PeUndeMerg.ro al Asociației Pro Infrastructură, potrivit Economica.net.

Până la finalul anului 2027 trebuie să fie puși în circulație toți cei 68 de kilometri ai Autostrăzii Sibiu – Făgăraș (A13), a transmis pe 24 noiembrie 2023 ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, cu ocazia semnării contractelor pentru tronsoanele 1 și 2 cu turcii de la Makyol.

Alte articole:   VIDEO Peisaj de iarnă pe platoul Bucegi în luna mai

Autostrada Sibiu – Făgăraș (68,04 km) este compusă din 4 tronsoane

Tronsonul 1 (Boița – Avrig – Mârșa) are o lungime de 14,25 km, o valoare de 1,89 miliarde lei (fără TVA) și va asigura descărcarea în Autostrada Sibiu – Pitești (A1).

Tronsonul 2 (Mârșa – Arpașu de Jos) are o lungime de 19,92 km și o valoare de 1,54 miliarde de lei (fără TVA).

„Ambele tronsoane trebuie să fie construite în 48 de luni (12 luni proiectare, 36 de luni execuție)”, a precizat atunci Grindeanu.

Ministrul a adăugat că același antreprenor turc construiește tronsoanele 3 (Arpașu de Jos – Sâmbăta de Sus) cu o lungime de 17,61 km și 4 (Sâmbăta de Sus – Municipiul Făgăraș) în lungime de 16,26 km ale acestei autostrăzi dar și un drum de legatură cu DN1, în lungime de 5,6 km.

Alte articole:   Începe Evaluarea Națională pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a

Potrivit datelor Companiei de Drumuri, turcii de la Makyol au emis pe 12 decembrie o factură de 21 milioane de lei, pentru tronsonul 3 al Autostrăzii Sibiu – Făgăraș, primul din cele patru pentru care a fost de altfel semnat contract.

De asemenea, aceasta este prima factură aferentă contractelor de proiectare și execuție pentru Autostrada Sibiu – Făgăraș.

FOTO:  Marius Firtonea, forum PeUndeMerg.ro

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI
Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate