FOTO Încep lucrările la primul Park&Ride din Braşov, lângă viitoarea Sală Polivalentă

FOTO Încep lucrările la primul Park&Ride din Braşov, lângă viitoarea Sală Polivalentă

Primarul Allen Coliban a dat, vineri, ordinul de începere a lucrărilor la primul Park&Ride din municipiu, de lângă viitoarea Sală Polivalentă.

Proiectul Park&Ride din Braşov, de lângă viitoarea Sală Polivalentă, face parte din strategia municipalității de tranziție spre o mobilitate a cetățenilor, în detrimentul mobilității autoturismelor

Parcarea multietajată va fi construită în partea dreaptă a terminalului RAT din Bartolomeu, în apropierea viitoarei Săli Polivalente, și va avea 4 niveluri și peste 700 de locuri de parcare.

Valoarea lucrărilor este 85.660.124,22  lei + TVA, cofinanțarea fiind asigurată în principal din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional, Axa Prioritară 4 a Programului REGIO 2014-2020, Obiectivul Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Lucrările vor fi executate de către Eren Cons împreună cu: Capabil, Metal Hammer BAU, Termoprot, Logosol Rent, Hardinstal Consulting – subcontractanți și terți, Studio Art Construct, subcontractant şi vor dura 12 luni.

Stații de încărcare a autoturismelor electrice

Parcarea Park&Ride este situată în dreapta terminalului RAT de la fostul Stadion Municipal și va avea un regim de înălțime de 4 niveluri, din care două subterane și două supraterane. Suprafața viitoarei parcări este de peste 20.000 de m.p., din care 9.905,28 m.p. pe cele două niveluri subterane și 10.112,19 m.p. pe nivelurile supraterane.

Cele peste 700 de locuri de parcare sunt împărțite astfel: 697 de locuri pentru autoturisme, din care 28 pentru persoanele cu dizabilități, 10 locuri pentru motociclete, 12 locuri pentru autocare/microbuze și 54 locuri pentru biciclete.

Parcările pentru autocare și biciclete se vor amenaja la nivelul solului.

Parcarea va fi dotată cu 13 stații de încărcare a autoturismelor electrice. Puterea electrică a unei stații de încărcare va fi de 11-22-55kW/400V.

Construcția va fi dotată cu un sistem de control acces auto automat, cu bariere, ce va facilita organizarea achitării tarifelor de parcare și funcționarea în siguranță a circulației, precum și un sistem de gestionare smart, cu afișaj electronic, pentru informarea rapidă a utilizatorilor referitor la locurile de parcare disponibile. Totodată, va exista și un sistem de supraveghere video pentru evitarea eventualelor incidente.

Peste parcare este propusă o terasă circulabilă parțial înierbată, amenajată ca spațiu verde, cu plante decorative, arbuști, bănci din lemn și alei.

Obiectivul Primăriei Braşov este ca în următorii ani să mai fie construite încă 3 park-ride-uri la principalele intrări în oraș, dinspre București (zona Dârste-Noua), dinspre Bacău (Triaj) și dinspre Târgu Mureș (DN 13).

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate