FOTO Grădiniță nouă la Budila, construită cu fonduri europene

FOTO Grădiniță nouă la Budila, construită cu fonduri europene

Marţi a fost inaugurată o grădiniţă nouă la Budila. Unitatea de învăţământ a fost construită cu fonduri europene, în cadrul programului „Cheia viitorului – incluziune socială în comuna Budila”.

Noua grădiniţă este dotată cu aparatura necesare un cabinet stomatologic și unul medical.

Președintele Consiliului Județean Braşov, Todorică Șerban, prefectul Mihai Cătălin Văsii şi senatorul Mihail Veștea au dat curs invitaţiei primite din partea primarului comunei Budila, Irimia Marşavela, şi au fost prezenţi marţi, 23 aprilie, la seminarul de diseminare organizat în cadrul proiectului „Cheia viitorului – incluziune socială în comuna Budila”.

Cu acest prilej a avut loc inaugurarea unei grădiniţe cu program prelungit, construite prin intermediul acestui proiect, care a beneficiat de o finanțare în valoare de 999.355 euro oferită de Islanda, Liechtenstein și Norvegia, prin Granturile SEE și Norvegiene, în cadrul Programului de Dezvoltare Locală.

„Asistăm la un proiect de succes implementat în comuna Budila, având în vedere că obiectivul lui îl reprezintă creşterea incluziunii şi abilitarea romilor vulnerabili şi a persoanelor care trăiesc în condiţii socio-economice similare, prin furnizarea de servicii integrate şi dezvoltarea capacităţii individuale a membrilor acestor familii. Este inspiraţional să vezi cum proiectul se adresează nevoilor complexe ale comunităţii, oferind sprijin atât copiilor şi tinerilor, cât şi părinţilor lor”, a declarat preşedintele Consililui Judeţean Braşov, Todorică Şerban.

În incinta grădiniţei au fost amenajate și dotate cu aparatura necesare un cabinet stomatologic și unul medical în clădirea grădiniței.

Alte articole:   Cutremur în zona seismică Vrancea, în noaptea de duminică spre luni

De asemenea, o parte din fondurile proiectului au fost utilizate pentru programe de educație parentală şi de prevenire a abandonului școlar, pentru servicii de ocupare şi o campanie antidiscriminare.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate