FOTO Drumul Vechi al Poienii, re-marcat de salvamontiști

FOTO Drumul Vechi al Poienii, re-marcat de salvamontiști

Marcajele de pe Drumul Vechi al Poienii au fost refăcute sâmbătă, de o echipă a Salvamont Poiana Brașov.

Drumul Vechi al Poienii este marcat cu bandă roșie și leagă Poiana Brașov de Pietrele lui Solomon, constituind cel mai la-ndemână traseu, ales de majoritatea turiștilor, pentru o promenadă ușoara până în stațiune.

Salvamontiștii atrag atenția că deși este vorba de un drum forestier, bine amenajat, în care implicarea fizică și tehnică a turistului este una minimă, drumul nu este lipsit de pericole în cazul persoanelor neechipate.

Deși vorbim de un drum forestier, bine amenajat, în care implicarea fizică și tehnică este una minimă, acesta nu este lipsit de pericole în cazul turiștilor neechipați. De aceea, vă sfătuim ca indiferent de cât de ușor este traseul montan pe care îl alegeți, să acordați o atenție deosebită încalțărilor. Acestea trebuie să fie dedicate unei drumeții, să vă asigure confortul și aderența necesare deplasării pe suprafețe specifice și să protejeze zona gleznei. Nu degeaba, în cele mai multe cazuri, folosim termenul de încălțări de munte și nu bocanci. Pentru ca echipamentul a evoluat foarte mult, existând variante care să acopere absolut toate necesitățile, pentru o plimbare scurtă, pe trasee ușoare, cum este cazul Drumului Vechi, în condiții de canicula, este suficientă o pereche de semighete dedicate”, a transmis Salvamont Poiana Brașov.

Alte articole:   FOTO Fundația Conservation Carpathia a deschis Centrul de vizitare „Casa Castorului” în comuna Rucăr

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate