FOTO Cursuri de robotică pentru copii, în Victoria, în cadrul proiectului Start Robotică

FOTO Cursuri de robotică pentru copii, în Victoria, în cadrul proiectului Start Robotică

În Victoria sunt organizate, pentru al doilea an, cursuri de robotică pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani, din oraș.

În orașul Victoria contină cursurile de robotică pentru copii, pentru al doilea an la rând.

Sunt organizate cursuri de robotică pentru 25 de copii, cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani, din orașul Victoria.

Duă succesul primei ediții a proiectului Start Robotiă de anul trecut, organizatorii au câstigat o nouă finanțare pentru elevi cu vârste cuprinse ȋntre 6-10 ani, şi anume, este vorba despre proiectul Start Robotică finanțat de Fundația Comunitară Ţara Făgărașului prin Fondul UnionOțel  – Viitor pentru Educație ȋn Țara Făgărașului.

Alte articole:   S-au afișat rezultatele! Care ne sunt... competențele? 15 iulie, Ziua Mondială a Competențelor Tinerilor

Acest proiect este organizat la Așezământul Social Sf. Nicolae de la Biserica Sf. Impărați Constantin și Elena, prin Asociația Zidește punți ȋntre Oameni și participă 25 de copii.

Elevii participanți au șansa să se familiarizeze cu un limbaj de programare vizual precum și cu construcția de roboti după o schemă dată.

Ne dorim acces echitabil la educație pentru elevii din orașele mici, adică acces și la tehnologie și la educație digitală precum elevii din orașele mari. Mai mult decât atât, ȋn prezentla cursurile noastre vin săptămânal și elevi din satele vecine care și-au manifestat dorința de a învăța.

Toți copiii sunt extrem de ȋncântați, ȋndemanatici,  talentați și așteaptă cu nerăbdare fiecare curs de robotică.

Credem că fără acest proiect nu putem avea pretenția de la elevii noștri ca ȋntr-o bună zi să lucreze ȋn domenii inovatoare, care aduc progres, cum ar fi de exemplu agricultura robotică ori chirurgie robotică” ne-au declarat organizatorii prin dna Gabriela Smădu, coordonator proiect.

Alte articole:   Programul Focus Plus 31 transformă elevii Colegiului Tehnic Energetic Remus Răduleț (Școala 31) din Brașov în realizatori de film documentar

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate