FOTO Avalanşă de mari dimensiuni în Munţii Făgăraş, în zona Bâlea Lac

FOTO Avalanşă de mari dimensiuni în Munţii Făgăraş, în zona Bâlea Lac

O avalanşă de mari dimensiuni a avut loc în zona turistică Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş.

O avalanşă de mari dimensiuni s-a produs, miercuri, 3 aprilie, în zona Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş. Imagini cu valul de zăpadă dislocat au fost postate online de organizaţia Avalanşe în Carpaţi.

A curs azi dimineaţă «Clasica de Bâlea». Având în vedere încălzirea brutală din ultima perioadă, era de aşteptat ca această avalanşă să se producă. Surpriza vine oarecum de la condiţiile în care a curs. Practic a curs într-o zi cu temperatură negativă si cu cea mai scăzută valoare din ultima perioadă. Atât noaptea de dinainte, cât şi la momentul declanşării, ora 9:30 a.m., temperatura a fost sub -2 grade Celsius”, au scris pe reţelele de socializare, reprezentanţi organizaţiei Avalanşe în Carpaţi.

Reprezentanţii organizaţiei  precizează că „efectul încălzirii a fost prelungit și apa rezultată din topirea zăpezii s-a infiltrat și a creat o arie mare de instabilitate pe suprafaţa unei lespezi de stâncă înclinată. La momentul declanșării cascada de gheaţă formată pe această lespede s-a prăbușit, generând o avalanşă de dimensiuni mari„.

 

Alte articole:   SONDAJ Doru Dima la Culisele Zilei cu Sebastian Dan: Newsbv.ro este în topul televiziunilor locale

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!