FOTE 2013: Șeful CIO, Jacques Rogge, este încântat de infrastructura sportivă din România

FOTE 2013: Șeful CIO, Jacques Rogge, este încântat de infrastructura sportivă din România

jacques rogue la rasnovDuminică dimineață, la Baza Olimpică pentru Sporturi de Iarnă  Râşnov -Valea Cărbunării a fost vizitată de Jacques Rogge, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, însoţit de Octavian Morariu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, şi Ioan Dobrescu, secretar general C.O.S.R., vicepreşedintele Comitetului de Organizare F.O.T.E. Braşov.

Delegaţia oficială a vizitat baza sportivă şi a asistat la o parte din antrenamentele băieţilor de pe trambulina K 90.

„Este foarte frumos la Râşnov, baza sportivă arată impecabil şi am remarcat că au venit mulţi spectatori chiar şi la antrenamentele săritorilor. Dacă organizarea F.O.T.E. va fi un succes, atunci România se poate gândi chiar la organizarea Jocurilor Olimpice de Iarnă”, a declarat Jaques Rogge.

Alte articole:   Modificări în circulaţia autobuzelor RATBV în 30 noiembrie și în 1 decembrie

„Am văzut o infrastructură bună şi o regiune frumoasă, am auzit numai vorbe frumoase de la antrenori. Sportivii, antrenorii şi instructorii sunt fericiţi de ceea ce au găsit aici. Bazele sportive sunt de o calitate foarte bună, instructorii străini fiind foarte impresionaţi”, a mai spus Rogge.

Jacques Rogge a precizat că în opinia sa România are şanse de a obţine medalii la schi alpin şi la biatlon: „Nu sunt expert în predicţii dar cred că aveţi şanse la schi alpin şi biatlon. Va fi bine să avem o medalie din România”.

La rândul lui, primarul Adrian Veştea a precizat că „este cea mai importantă vizită oficială din istoria sportului râşnovean. După ce a primit Flacăra Olimpică, Râşnovul are onoarea să-l aibă oaspete pe conducătorul mişcării olimpice mondiale, domnul Jaques Rogge. Râşnovul olimpic este o realitate şi această vizită oficială ne-a încărcat cu multă energie pentru săptămâna grea care urmează”.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate