Fostul manager al Teatrului Sică Alexandrescu a câștigat procesul cu Primăria Brașov. Ce se întâmplă acum?

Fostul manager al Teatrului Sică Alexandrescu a câștigat procesul cu Primăria Brașov. Ce se întâmplă acum?

Fostul manager al Teatrului „Sică Alexandrescu”, Dan Cogălniceanu, destituit în 2019, după ce nu a reuşit să ia nota de trecere la evaluarea anuală de după primul an de mandat, a câștigat procesul (la Curtea de Apel Brașov) pe care l-a intentat Primăriei, solicitând anularea rezultatului evaluării şi repunerea în funcţie.

„Admite recursul formulat de recurentul reclamant Cogălniceanu Dan-Cristi împotriva sentinţei civile nr. 490/CA din 02.07.2020 pronunţată de Tribunalul Braşov, pe care o casează în parte şi, în rejudecare: Admite în parte cererea de chemare în judecată, astfel cum a fost precizată la data de 04.06.2020, formulată de reclamantul Cogălniceanu Dan-Cristi în contradictoriu cu pârâtul Primarul Municipiului Braşov. Dispune anularea Dispoziţiei Primarului Municipiului Braşov nr. 1736/12.06.2019 prin care a fost aprobat rezultatul final al procedurii de evaluare a managementului Teatrului Sică Alexandrescu Braşov pentru perioada 01.01.2018-31.12.2018. Dispune repunerea părţilor în situaţia anterioară, în sensul reluării executării contractului de management nr. 1/19.07.2017. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 77592 lei cu titlu de remuneraţie, pentru perioada iunie 2019-iunie 2020. Respinge ca neîntemeiată cererea reclamantului cu privire la plata daunelor morale. Obligă pârâtul Primarul Municipiului Braşov la plata către reclamantul Cogălniceanu Dan-Cristi a sumei de 3350 lei cu titlu de cheltuieli de judecată în primă instanţă. Obligă intimatul Primarul Municipiului Braşov la plata către recurentul Cogălniceanu Dan-Cristi a sumei de 1550 lei cu titlu de cheltuieli de judecată în recurs. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, a precizat instanța.

Alte articole:   Licitaţia pentru Ocolitoare mare a Municipiului Braşov, în toamnă. Stadiul proiectelor implementate de CJ Brașov cu fonduri guvernamentale

Reamintim că Dan Cogălnicanu a fost numit manager al Teatrului „Sică Alexandrescu” în anul 2017, după ce a câştigat concursul pe post. Atunci, el a semnat un contract valabil pe 3 ani, cu menţiunea că trebuie să suţină o evaluare anuală, pentru verificare îndeplinirii obiectivelor din contractul de management.

După primul an de contract, în 2019, Dan Cogălniceanu a fost notat cu 5,94 la evaluare, deşi avea nevoie de minim 8 pentru a trece.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate