Fostul consilier al lui Tăriceanu, Marius Oprea, s-a înscris în ALDE

Fostul consilier al lui Tăriceanu, Marius Oprea, s-a înscris în ALDE

Istoricul Marius Oprea a demisionat din PNL și s-a înscris la ALDE. Anunțul a fost făcut în această dimineață. Alături de Marius Oprea au venit reprezentanții Asociației 15 Noiembrie, Marius Boieriu și Dănuț Iacob.

Marius Oprea a fost consilier al președintelui Emil Constantinescu, iar ulterior consiler al primului ministru Călin Popescu Tăriceanu. A studiat istoria la Universitatea din București. A fost membru al cenaclului Universitas condus de profesorul și criticul literar Mircea Martin. Este autorul unei teze de doctorat cu tema Rolul și evoluția Securității (1948-1964). În prezent este președintele Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului (CICC). A debutat ca poet în volumul Pauza de respirație, alături de Simona Popescu, Caius Dobrescu și Andrei Bodiu.

Alte articole:   Salariul minim va crește la 3.700 de lei brut, de la 1 iulie

Oprea a declarat că s-a înscris în ALDE pentru că este singurul partid care promovează liberalismul cu adevărat, în contextul în care PNL a ajuns să își sape propria groapă, după fuziunea cu PDL, și va avea aceeași soartă ca PNȚCD. Nu au scăpat de critici nici fostul președinte Traian Băsescu.

În altă ordine de idei, Marius Oprea a ținut să explice de ce a oficializat intrarea în ALDE, nu pentru relația personală pe care o are cu Călin Popescu Tăriceanu, ci pentru faptul că a fost cel mai bun prim-ministru al României după 1989.

Fiindcă este brașovean, Marius Oprea spune că prima ințiativă pe care o va propune viitoarei puteri este promovarea unei legi care să reconstruiască un parteneriat în care să se pună pe picioare construcția de mașini în Braşov, care nu îl va face doar cel mai frumos din România, ci și cel mai bogat.

Alte articole:   Campanie de colectare a deșeurilor electrice, cu premii, sâmbătă, la Zărneşti

Despre audierea lui Tăriceanu la DNA: Nu am nicio emoţie

În altă oridne de idei, Marius Oprea a afirmat că s-a dovedit că DNA lucrează cumva murdar. „Citarea sa la DNA, fiind un act strict personal, care ţine de o instituţie şi persoană solicitată prin citaţie ca martor, a ajuns la urechile presei prin scurgerea de informaţii de la DNA. Nu am nicio strângere de inimă pentru citarea dlui. Tăriceanu. Încă o dovadă că DNA nu lucrează tocmai curat şi fairplay. În ceea ce priveşte cauza în sine, nu am nicio emoţie, fiind vorba de unul dintre cei implicaţi, Marcovici, care o fi făcut diverse afirmaţii. Eu unul nu îi cunosc, nu l-am văzut în preajma primului ministru Tăriceanu. Dar consilieri sunt mulţi, pe chestiuni tehnice”, a afirmat Oprea.

Alte articole:   DigCompRo: Sute de mii de români vor dobândi competențe digitale de bază

 

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate