Fosta închisoare comunistă de la Făgăraș, înscrisă în patrimoniul UNESCO

Fosta închisoare comunistă de la Făgăraș, înscrisă în patrimoniul UNESCO

Fosta închisoare comunistă Făgăraș ar putea intra în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Fosta închisoare comunistă din Cetatea Făgăraș a fost înscrisă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Ministerul Culturii, prin Institutul Național al Patrimoniului, a pregătit documentele cu obiectivele științifice și administrative pentru completarea, în conformitate cu cerințele impuse, a dosarului de înscriere a fostelor închisori comuniste în Patrimoniul Mondial UNESCO, a anunţat ministrul Raluca Turcan.

Într-un mesaj postat miercuri pe pagina sa de facebook, ministrul Culturii a anunțat că „toate cele cinci fostele închisori comuniste – Sighet, Pitești, Jilava, Râmnicu Sărat și Făgăraş, reprezentative pentru fenomenul opresiunii comuniste, sunt locuri simbol, păstrătoare ale memoriei victimelor regimului totalitar”.

Fostele închisori comuniste – Sighet, Pitești, Jilava, Râmnicu Sărat și Făgăraş, reprezentative pentru fenomenul opresiunii comuniste, sunt locuri simbol, păstrătoare ale memoriei victimelor regimului totalitar.
În cursul zilei de ieri, am avut o discuție aplicată privind inițierea demersurilor oficiale pentru înscrierea lor în Patrimoniul Mondial UNESCO. Astfel, ne asigurăm că fostele închisori comuniste nu vor fi uitate, că vor fi păstrate și puse în valoare, că se vor menține în timp ca spații ale memoriei, învățării și reflecției.”,
Ministerul Culturii, prin efortul Institutului Național al Patrimoniului și al partenerilor implicați, a pregătit foaia de parcurs, cu obiectivele științifice și administrative concrete pentru completarea în conformitate cu cerințele UNESCO a dosarului de înscriere in Lista Indicativă a României pentru Patrimoniul Mondial UNESCO”, a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Alte articole:   Festivalul Narciselor duminică la Vad. Lista completă a invitaților care vor urca pe scenă

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate