Un fost viceprimar acuză: Suntem JEFUITI legal prin FACTURA DE GAZ METAN

Un fost viceprimar acuză: Suntem JEFUITI legal prin FACTURA DE GAZ METAN

Fostul viceprimar al Braovului, Corneliu Zota, a publicat un mesaj protest pe pagina de Facebook unde face apel la autorități să stopeze, ceea ce spune el, un jaf la adresa românilor.

Contorul de gaz insumeaza mc gaze naturale consumate insa factura ne someaza sa platim kilowati !
CARE ESTE REALITATEA ?

  • – România cumpără metri cubi (mc). gaz meta nu KW. si raporteaza statistic productia si consumul in mc gaze naturala (INSS);
  • – contorul montat la consumator, pe baza caruia se face facturarea, însumează mc gaz consumat, nu kw;
  • .- pe factura insa în mod magic apar kw consumați deși toate aparatele de măsură etalonate contorizeaza doar mc gaz.

O NORMA aprobata permite furnizorului Transformarea aritmetică a mc gaz în kw ! deci cum s-ar zice – din pix. Cine a facut aceasta norma/lege trebuie anchetat de DNA sau politie, deoarece aceasta norma poate fi o modalitate de înșelare a consumatorului pentru ca:

  • – NU se poate proba valoarea energetica a mc gaz când nu exista o proba și o contra probă recoltata la consumator , căreia sa-î poată fi determinată ulterior valoarea calorica în caz de contestare ? Gazul metan nu are aceeasi valoare calorica in orice anotimp .depinde de zacamant si de corectarea facuta in statiile de ridicare a presiunii
  • – Pe ce baza si in intersul cui s-a legiferat aceasta modalitate de calcul, cand toate elementele de livrare verificabile sunt volumetrice?
  • – Cum poate fi dovedită valoarea caloric în Kw a gazului consumat după o zi sau 30 zile când primim factura ?

Nu credeți ca ar fi legal sa ne adresam Curții Constitutionale și de ce nu la DNA deoarece consumatorul nu are nicio posibilitate de verificare și control a corectitudinii platii.
ANRE a acceptat o formula de calcul care nu poate fi verificata de aparatele de masura actuale ! Trebuie sa fie anchetat.
Eu cred ca suntem furati cu formula de transformare mc in kw.
Expertii in energie si juristii ce au de spus ?

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Hristos a Înviat! Paște fericit! Sărbători liniștite alături de cei dragi!

Anunţuri mică publicitate