Fiul lui Sever Mureşan dat în urmărire naţională. Curtea de Apel Brașov l-a condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare

Fiul lui Sever Mureşan dat în urmărire naţională. Curtea de Apel Brașov l-a condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare

Fiul controversatului om de afaceri Sever Mureşan este căutat de poliție pentru a fi dus la închisoare. Adrien Stephane Mureșan trebuie să stea trei ani după gratii, pentru mai multe infracțiuni, după ce Curtea de Apel Brașov a pronunţat hotărârea definitivă.

Magistrații Curții de Apel Brașov l-au condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare pe fiul lui Sever Mureşan. Acesta este acuzat că, în octombrie 2022, pe când se afla la iubita lui, în Brașov, s-a urcat la volan beat și fără permis, după care a lovit, intenționat, mai multe autoturisme.

Adrien Stephane Muresan, în vârstă de 33 de ani, încerca, în acest mod, să se sinucidă, supărat că tocmai fusese părăsit de iubită. 

12 maşini lovite în cartierul Noua

În seara zilei de 14 aprilie 2021, Adrien Stephane Mureșan, care la momentul respectiv avea 31 de ani, s-a îmbătat și s-a certat rău cu iubita lui. Cu mintea înecată în alcool, fiul lui Sever Mureșan a decis să-și pună capăt zilelor. A scris un bilet de adio, a luat sticla cu el și a plecat cu autoturismul său de teren într-o cursă nebună prin Brașov.

În cartierul Noua, bărbatul a intrat cu bolidul său de teren în mașinile parcate pe marginea drumului, provocând o tamponare în lanț în care au fost implicate nu mai puțin de 12 automobile, potrivit Gandul.ro.

Șoferul a fost scos din mașină de mai mulți oameni, care l-au imobilizat până când la fața locului au apărut primele echipaje ale Poliției. Pentru că a refuzat să sufle în alcooltest, Adrien Stephane Mureșan a fost dus la spital, unde i s-au recoltat probe de sânge și a fost consultat de un medic, care i-a pus un guler din plastic.

În același timp, în mașina bărbatului s-au găsit o sticlă de băutură și un bilet de adio, din care reieșea că avea de gând să se sinucidă. Cuprins de un acces de furie, Mureșan și-a smuls gulerul, motiv pentru care a fost imobilizat și transportat la un spital de psihiatrie, unde a rămas internat timp de șase zile.

Mureșan a primit două condamnări cu suspendare, una după alta

În urma verificărilor, polițiștii rutieri au constatat că Adrien Stephane Mureșan avea permisul suspendat, în condițiile în care suferise deja două condamnări, tot pentru infracțiuni la regimul rutier.

Anchetatorii au descoperit, cu această ocazie, că, la data de 16 octombrie 2015, șoferul a fost prins beat la volan, în București. Cu toate că nu mai avea permis, el a continuat să conducă, însă a fost prins de Poliția Rutieră, în 2 iulie 2016, când pe numele lui a fost întocmit un nou dosar penal.

Procesele ce au urmat au avut ca rezultat condamnări la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității. În primul dosar, pentru că a condus beat, Mureșan a primit 1 an și 2 luni de închisoare, iar în cel de-al doilea, pentru că s-a urcat la volan fără a avea permis, a fost condamnat de Judecătoria Ploiești la 1 an și 4 luni.

Instanța de la Ploiești contopit ambele pedepse și a decis, la 4 noiembrie 2019, o pedeapsă finală de 1 an, 8 luni şi 20 de zile închisoare cu suspendare, muncă în folosul comunității la Administrația Națională a Cimitirelor și un termen de supraveghere de 4 ani.

Condamnat la două pedepse cu suspendare, cu toate că faptele erau în strânsă legătură una cu cealaltă, Adrien Stephane Mureșan nu s-a potolit, iar aventurile sale în trafic au atins apogeul la data de 14 aprilie 2021, când, aflat în plină perioadă de încercare, s-a îmbătat turtă, s-a urcat la volan și a făcut praf 12 mașini parcate.

Acuzat de conducere sub influența alcoolului, conducere fără permis și distrugere, acesta a scăpat de ultima dintre acuzații, după ce proprietarii mașinilor lovite și-au retras plângerile.

Condamnat cu executare după ce, inițial, primise amendă

Judecat în continuare de magistrații Judecătoriei Brașov, pentru conducere fără permis și sub influența alcoolului, la data de 20 octombrie 2022, fiul lui Sever Mureșan nu a mai luat nici măcar o nouă condamnare cu suspendare. De această dată, beizadeaua a primit 300 de zile amendă a câte 500 de lei pe zi.

Chiar și așa, din cele 300 de zile amendă s-au scăzut 81 de zile, pe care inculpatul le-a petrecut în arest preventiv, astfel că, până la urmă, Adrien Stephane Mureșan a rămas cu numai de 219 zile amendă, evaluate la suma totală de 109.500 lei.

Procurorii au atacat decizia, pe care au considerat-o inacceptabilă, iar dosarul a ajuns pe masa magistraților de la Curtea de Apel Brașov. La sfârșitul săptămânii trecute, prin sentință definitivă, Mureșan junior a fost condamnat la 1 an, 3 luni și zece zile de închisoare, pentru că a condus beat și fără permis. La această condamnare, instanța a luat în considerare și celelalte două pedepse primite de fiul lui Sever Mureșan, a anulat suspendarea acestora și le-a contopit, astfel că Adrien Stephane Mureșan a ajuns la o pedeapsă definitivă de trei ani cu executare.

Adrien Stephane Mureșan dat în urmărire generală

După ce mandatul de executare a pedepsei a fost redactat de magistrați, polițiștii au mers la adresa condamnatului, însă nu l-au găsit acasă. Ca urmare, Adrien Stephane Mureșan a fost dat în urmărire generală, iar fotografia lui a fost publicată pe site-ul Poliției Române.

Stephane Adrien este unul dintre fiii lui Sever Mureşan, un om de afaceri celebru în anii ’90. Acesta este fondator al Băncii Dacia Felix, care a dat faliment din cauza mai multor credite neperformante. Pe numele acestuia au fost întocmite mai multe dosare pentru delapidare, înșelăciune, gestiune frauduloasă și abuz în serviciu, fiind obligat să plătească daune în valoare de 100 de milioane de euro.

https://newsbv.ro/2021/04/20/tanarul-care-a-distrus-12-masini-in-cartierul-noua-a-fost-arestat-este-fiul-unui-cunoscut-om-de-afaceri/

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate