Festivalul Musica Barcensis, în cetăți și biserici fortificate din Țara Bârsei

Festivalul Musica Barcensis, în cetăți și biserici fortificate din Țara Bârsei

Festivalul Musica Barcensis continuă și în acest an, timp de șase duminici, începând din 19 iulie. Concertele vor avea loc în aer liber, în curțile bisericilor fortificate din Ghimbav, Prejmer, Feldioara, Hărman și în curtea Bisericii Negre din Brașov.

Cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Musica Barcensis propune publicului o serie de concerte în aer liber, în curţile Bisericii Negre şi a celei Fortificate de la Ghimbav, precum şi a Cetăţilor de la Prejmer, Feldioara şi Hărman.

Festivalul Musica Barcensis propune, în fiecare weekend, în perioada 19 iulie-23 august, câte un concert: ansambluri camerale în Ghimbav, Prejmer şi Feldioara, un recital solo cu muzică de Bach şi un concert educativ la Biserica Neagră, precum şi o nocturnă de jazz în incinta cetăţii Hărman.

Alte articole:   Raluca Stancu la Culisele Zilei cu Sebastian Dan

Intrarea este gratuită, exceptând concertele de la Biserica Neagră.

Accesul la concertele din curtea Bisericii Negre (latura sudică) se va face cu toate măsurile de securitate și protecție ce se impun, cu 30 minute înaintea începerii concertului, fără rezervare în prealabil, prin cele trei puncte de acces, de unde se pot achiziționa și biletele, în valoare de 10 lei, în limita locurilor disponibile, au anunțat organizatorii. Publicul este rugat să poarte asupra sa mască de protecție și o umbrelă, în caz de vreme nepotrivită.

Dacă condițiile meteo se deteriorează vizibil, începerea concertelor se amână, iar dacă ploaia nu se oprește, concertele vor fi transmise live, prin streaming, pe pagina de facebook a Fundației Forum Arte.

Alte articole:   Copiii sunt manipulați de ambalajele "lipsite de etică" ale alimentelor nesanatoase pentru a le face poftă de dulciuri, susţine un raport

La celelalte concerte, accesul publicului în curtea interioară este permis gratuit, respectând măsurile de distanțare socială și de purtare a măștii, în limita spațiului de desfășurare. Aceste concerte nu se pot transmite prin streaming. Dacă vremea nu permite desfășurarea anumitor concerte, acestea vor fi înregistrate și difuzate ulterior.

Festivalul Musica Barcensis este organizat de Fundația Forum ARTE în parteneriat cu Biserica Evanghelică C.A. România – Parohia Brașov, Bisericile Evanghelice din Ghimbav, Hărman, Prejmer și Comuna Feldioara.

Programul concertelor

19 iulie 2020 – Biserica Neagră, ora 18.00

Fernandez Family – concert educativ pentru copii

Monica Florescu – pian

Karina Fernandez Samodaiev – orgă

Alte articole:   Reguli noi de colectare a ambalajelor în zonele turistice

Rafaela Fernandez Samodaiev – vioară

Makcim Fernandez Samodaiev – violoncel

26 iulie 2020 – Ghimbav, ora 18.00

Unissono Quartet

Valentin Jeinov – vioara I

Raluca Mihalcioiu – vioara a II-a

Natalia Feraru – viola

Craiu Florin – violoncel

2 august 2020 – Prejmer, ora 17.00

Cantate Domino

Ansamblul CANTATE DOMINO (Sibiu & Prejmer)

Melinda Samson – soprană

Ursula Philippi – orgă

Kurt Philippi – violoncel

9 august 2020 – Biserica Neagră, ora 19.00

Valentin Șerban – vioară

16 august 2020 – Feldioara, ora 17.00

Capella Coronensis

23 august 2020 – Hărman, ora 19.00

Berti Barbera & Nicu Patoi

Mai multe informații despre festival și despre programul concertelor găsiți AICI.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate