„Festivalul lichiului”, astăzi, în Cetatea Rupea

„Festivalul lichiului”, astăzi, în Cetatea Rupea

Brașovenii și turiștii vor avea ocazia să guste din cel mai cunoscut desert din inima Transilvaniei și vor putea învăța arta meșteșugarilor la ,,Festivalul lichiului” de la Cetatea Rupea.

Primăria orașului Rupea organizează astăzi, în Cetatea Rupea ,,Festivalul lichiului Rupea 2022 – identitate culturală, tradiții și gastronomie”.

Activitatea principală a evenimentului pleacă de la dorința de promovare a unui produs local, și anume lichiul de Rupea.

Prin intermediul acestui festival, aflat la a doua ediție, Primăria Rupea îşi propune promovarea celor mai importante elemente din patrimoniul local material şi imaterial, dar și din domeniul gastronomic.

“Festivalul este gândit având ca element central lichiul – o prăjitură specifică zonei de nord a judeţului Braşov, foarte cunoscută în satele săsești, care pe parcursul zilei de sâmbătă, 3 septembrie, va fi gătită în faţa turiştilor care vor veni la Cetatea Rupea”, transmit organizatorii.

În cadrul evenimentului cei prezenţi vor putea să participe la ateliere de gătit. Totodată, vor avea ocazia să guste lichiul și alte bunătăți ce vor fi pregătite în fața lor.

Alte articole:   Programul Focus Plus 31 transformă elevii Colegiului Tehnic Energetic Remus Răduleț (Școala 31) din Brașov în realizatori de film documentar

Începând cu ora 11:00 în Cetatea Rupea va fi un program de muzică folk. Apoi, de la ora 15:00, în parcarea din faţa cetății va avea loc un spectacol folcloric.

Totodată, cu această ocazie, portul tradiţional și obiceiurile specifice zonei vor fi puse în valoare în cadrul unui program artistic programat între orele 15:00- 18:00.

Vor fi prezentate dansuri, obiceiuri, strigături specifice diferitelor evenimente din viața culturală a zonei Rupea.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate