Festivalul Clătitelor revine la Prejmer. Programul evenimentului

Festivalul Clătitelor revine la Prejmer. Programul evenimentului

Festivalul Clătitelor va avea loc la Prejmer, în perioada 11-12 februarie 2023, după o perioadă de doi ani în care nu a mai fost organizat din cauza pandemiei de coronavirus.

Producătorii locali vor aduce preparatele cu care v-au obișnuit deja de-a lungul celor 16 ediții, gospodinele din comunitate scot rețetele de clătite din sertar și vor aduce în fața dumneavoastră foarte multe sortimente delicioase de clătite, tinerii din comunitate muncesc la parada carelor alegorice și își confecționează măștile.

Modificări ale curselor RATBV către și dinspre Prejmer

În cele două zile la Prejmer când se va desfășura ”Festivalul Clătitelor” este estimată o creștere a cererii de transport pe traseul cu indicativul 520.

Concret, în cele două zile menționate autobuzele ce asigură legătura cu Prejmerul vor circula conform orarelor unor zile lucrătoare, însă fără a se realiza plecările de la orele 5.10 și 6.45 din Brașov și fără plecările de la orele 06.00 și 07.40 din capătul de linie Vizaviu (Prejmer).

Alte articole:   Medic din Brașov, prins în flagrant în timp ce primea mită de la un pacient

Astfel, vor fi realizate următoarele curse în cele două zile:
Plecări din Brașov la orele: 5.45 – 7.23 – 9.00 – 11.00 – 12.41 – 14.22 – 16.03 – 17.44 – 19.25 – 21.00;
Plecări din Vizaviu (Prejmer) la orele: 6.40 – 8.15 – 9.55 – 11.55 – 13.36 – 15.17 – 16.58 – 18.39 – 20.14 – 21.50.

De asemenea, având în vedere solicitarea Primăriei Comunei Prejmer cu privire la desfășurarea “Festivalului Clătitelor” în perioada 11-12 februarie, în intervalul orar 10:00 – 18:00, traficul pe DJ 112 D urmând a fi restricționat în centrul localității, RATBV aduce la cunoștința călătorilor faptul că autobuzele liniei 520 vor avea un traseu deviat (dus-întors) între aceste ore, respectiv DJ 112 D – Str. Broaștei – Str. Cetății – DJ 112 D.

Alte articole:   Se schimbă condiţiile pentru cei care doresc să fie asistenţi maternali

În Europa, Prejmerul este cea mai estică aşezare în care se mai serbează tradiţiile săseşti

Acest lucru care denotă faptul că această comunitate a înţeles importanţa conservării valorilor tradiţionale, respectă şi are deschidere faţă de diversitatea culturală. Aceasta convieţuire paşnică şi fructuoasă a făcut ca, de la an la an, Fasching-ul să atragă un public tot mai larg, ediţia din 2020 numărând peste 18 000 participanţi care s-au bucurat savurând delicioasele produse tradiționale, admirând și degustând din Expoziția de clătite. Susținute în aer liber, concertele celor mai apreciați artiști români, trupele de dans tradițional săsesc, fanfara, caravana, parada costumelor, sunt doar câteva dintre surprizele pe care organizatorii le au în vedere de la an la an, pentru localnici și publicul larg. 

Alte articole:   Patrașcu: „În numai un an de mandat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, echipa PSD a reușit absorbții record de fonduri europene”

Anul acesta, Sărbătoarea Clătitelor de la Prejmer se desfășoară cu dorința de unitate și de apreciere a comunității din care provenim și care a demonstrat că poate să facă lucruri minunate împreună, chiar și în condiții dificile. Mai mult ca oricând, am încercat să implicăm copiii, tinerii, adulții și seniorii din comunitatea Prejmereană, să îi determinăm să lucreze și să se bucure împreună. Faschingul de la Prejmer este o Sărbătoare a Comunității și deopotrivă a tuturor celor care ne vor călca pragul în aceste 2 zile.

Să ne bucurăm și să apreciem fiecare faptă și gest de bine cu care vom progresa împreună, pentru că această Sărbătoare a devenit o moștenire culturală de mare preț, lăsată din generație în generație, de către cei care au contribuit la clădirea a ceea ce astăzi numim cu mândrie, comuna Prejmer.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate