Fercală se joacă cu banii acționarilor de la SIF Transilvania. Îi invită să subscrie acțiuni la o firmă care e „praf și pulbere”

Fercală se joacă cu banii acționarilor de la SIF Transilvania. Îi invită să subscrie acțiuni la o firmă care e „praf și pulbere”

SIF Transilvania le oferă la schimb acționarilor titluri COMCM, însă o publicitatea negativă a fost adusă acestei societăți chiar de către directorul SIF Mihai Fercală.

Componenta de schimb de acțiuni a ofertei de răscumpărare propusă de SIF Transilvania o reprezintă pachetul majoritar deținut la societatea COMCM Constanța, în ceea ce pare a fi un demers de încercare de scoatere din acționariat a fostului arbitru de fotbal Constantin Frățilă, cu care conducerea SIF se află în dispută de peste 7 ani.

Ironic, dacă am face abstracție că ar putea fi o ofertă cu dedicație, investitorilor de portofoliu ai SIF Transilvania li se oferă o societate împotriva căreia directorul Mihai Fercală a inițiat mai multe litigii și pe care a prezentat-o public în cea mai proastă lumină, notează profit.ro. Nu mai departe de AGA de bilanț de anul trecut, șeful SIF Transilvania spunea că obiectul principal al acesteia „a fost nimicit”.

Alte articole:   Miercuri are loc repartizarea computerizată a absolvenţilor clasei a VIII-a

 

Pentru 3,4% din acțiunile proprii, la prețul de 2,5000 lei/acțiune Ironic, în cazul în care oferta de răscumpărare nu ar fi cu dedicație, SIF Transilvania oferă la schimb propriilor săi acționari valori mobiliare pe care chiar șeful Fercală le consideră îndoielnice. Nu numai că directoratul SIF3 a inițiat mai multe litigii la COMCM, dar chiar directorul a maculat-o public, drept o societate devalizată, cu o capacitate redusă de a relua activitatea sa de bază în domeniul construcțiilor.

„Societatea era praf și pulbere”, a afirmat despre COMCM Fercală chiar în AGA de bilanț de la SIF Transilvania din primăvara anului trecut, adăugând că acolo mai erau doar terenurile și câteva active. „Obiectul principal de activitate a fost nimicit. Au vândut bunurile în folos personal.”

Cu așa reclamă negativă, este greu de presupus ca acționarii de portofoliu să marșeze la un schimb al acțiunilor lor de la SIF Transilvania cu titluri COMCM, societate ce în anul 2017 a înregistrat o pierdere de 3,30 milioane lei, conform chiar materialelor pregătitoare pentru AGEA din 6 martie publicate de SIF. Pentru cea mai mare parte a acționarilor, rămâne disponibilă componenta de răscumpărare cu bani, care reprezintă echivalentul a 1,5% din capitalul social al SIF Transilvania. Pentru ca operațiunea de piață inedită să fie derulată, aceasta are nevoie de o avizare din partea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Alte articole:   Puiul de delfin născut în captivitate la Delfinariul Constanţa a murit subit

Mai multe CITIȚI AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate