Fercală pierde și procesul prin care ceruse suspendarea deciziei ASF de neautorizare a fostului Directorat al SIF

Fercală pierde și procesul prin care ceruse suspendarea deciziei ASF de neautorizare a fostului Directorat al SIF

Curtea de Apel București a respins, astăzi, cererea de suspendare a Deciziei Autorității de Supraveghere Financiară nr. 525/22.04.2020, prin care ASF a respins solicitarea SIF Transilvania de autorizare a domnilor Mihai Fercală, Stan Iulian, Stefan Szitas în funcția de membri ai Directoratului SIF3. Curtea a stabilit că inițiatorii procesului, respectiv Mihai Fercală și Ștefan Szitas nu au calitatea de reprezentanți ai SIF Transilvania. 

Curtea de Apel București a decis:

“Tip solutie: Respinge cererea de suspendare
Solutia pe scurt: Admite excepţia lipsei calităţii de reprezentanţi legali ai reclamantei SIF Transilvania S.A,. în ceea ce îi priveşte pe dl. Mihai Fercală şi pe dl. Ştefan Szitas. Anulează cererea de suspendare introdusa de reclamanta SIF Transilvania S.A., ca fiind formulată prin intermediul unor persoane fără calitate de reprezentanţi legali. Respinge ca neîntemeiată cererea de suspendare formulată de reclamanţii Mihai Fercală, Iulian Stan şi Ştefan Szitas. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de exercitare a căii de atac se depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică azi, 20.05.2020.”

Recent, Curtea de Apel București a anulat si cererea de suspendare a deciziei Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) din 6 mai, prin care fuseseră retrase acțiunile SIF3 Transilvania de la tranzacționare pentru zece zile, pe motiv că Mihai Fercală și Ștefan Szitas nu sunt reprezentanți SIF Transilvania.

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a autorizat, vineri, modificările intervenite în componența conducerii S.I.F. Transilvania S.A., ca urmare a numirii domnului Marius Adrian Moldovan și a domnului Răduță-Gib Tony-Cristian în calitate de membri ai Directoratului acestei societăți, potrivit unui comunicat de presă.

“Preluarea de către domnul Marius Adrian Moldovan al mandatului de membru al Directoratului SIF Transilvania SA se va realiza concomitent cu renunţarea la mandatul de membru al Consiliului de Supraveghere al SIF Transilvania SA deţinut de acesta”, potrivit unui anunţ al societăţii, publicat vineri pe Bursa de Valori Bucureşti.

De asemenea, ASF a decis, vineri, prelungirea cu inca maxim 10 zile a suspendarii de la tranzacționare a titlurilor SIF3 Transilvania, incepand cu 18 mai. 

Actiunile SIF3 sunt suspendate de la tranzactionare din 6 mai, cand ASF a cerut clarificarea situației cu privire la conducerea companiei, in contextul conflictului dintre patru membri ai Consiliului de Supraveghere SIF3 si fostul directorat, in special Mihai Fercală.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate