Felicia Akkaya: AUR cheamă tinerii din diaspora acasă. Programul „Casă la 1 leu”!

Felicia Akkaya: AUR cheamă tinerii din diaspora acasă. Programul „Casă la 1 leu”!

Felicia Akkaya, candidatul AUR Brașov la Parlamentul European, ne-a prezentat una dintre soluțiile pe care partidul său le porpune pentru a convinge tinerii din diaspora să revină acasă.

„Casa bătrânească nu se vinde! Și ca să ne asigurăm că nu rămânem fără sate, luăm măsuri pentru repopularea mediului rural! Tinerii refuză să ia în calcul mutatul la sat din cauza infrastructurii dezastruoase, fie că vorbim de infrastructură rutieră sau de amenajări funciare, irigații ori alte capacități administrative.

Așa că vom identifica noi sisteme de finanțare pentru gospodăria țărănească, dar vom implement și programul «Casă la 1 leu», pentru tinerii din România care muncesc în străinătate și care doresc să revină în țară. Și, pentru ca aceștia să aibă la dispoziție toate facilitățile de la oraș, vom acorda locuințe, stimulente financiare sau vom asigura transportul pentru medicii, profesorii și polițiștii care doresc să lucreze în mediul rural.

Pentru a ne asigura că cei care aleg să se întoarcă la sat au posibilitatea dezvoltării unor mici afaceri, vom promova punctele gastronomice locale și vom adopta o strategie pentru agropensiuni, care să includă un circuit complet de valorificare a produselor tradiționale”, a precizat, pentru newsbv.ro, Felicia Akkaya

Despre problemele românilor din diaspora, aflați mai multe în emisiunea „Culisele Zilei cu Sebastian Dan”, AICI!

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Alte articole:   Rata anuală a inflației a scăzut în aprilie la 5,9%. Care sunt produsele și serviciile care s-au scumpit cel mai mult

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate