FC Braşov a învins cu 1-0 pe Metaloglobus Bucureşti

FC Braşov a învins cu 1-0 pe Metaloglobus Bucureşti

În etapa a 6-a a Ligii a 2-a de fotbal, FC Braşov a învins, cu 1-0, pe Metaloglobus Bucureşti.

Sigurul gol al meciului a fost marcat încă din minutul 4. Oaspeții au pierdut mingea, iar Anghelov, pe contraatac, i-a pasat lui Lambrinoc. Acesta a driblat doi jucători şi a marcat cu un şut în forță, sub bară. Galben-negrii au dominat autoritar prima repriză, poate cea mai bună repriză din acest sezon.

Oaspeții nu au avut nicio ocazie în primele 45 de minute. Metaloglobus a jucat mai bine după pauză, iar Huiban a lovit bara din 20 de metri. Scorul a rămas 1-0 până la final, astfel că FC Braşov a obținut a doua victorie din acest sezon. Stegarii sunt pe locul 12, cu 8 puncte. Etapa viitoare, FC Braşov va întâlni, în deplasare, pe Oțelul Galați. Până atunci, la mijlocul săptămânii, FC Braşov va întâlni pe KSE Tg. Secuiesc, în Cupa României.

Este greu să menținem ridicat un ritm intens pe tot parcursul jocului. Am pățit-o şi cu Ripensia. În meciul de azi, cu cât treceau minutele, nu mai puteam să punem presiune pe jucătorii lor. Au jucători cu calitate, care îți pot pune probleme dacă le permiți.

Am avut o primă repriză foarte bună, apoi o a doua repriză în care ne-am apărat. Nu am făcut greşeli mari. O victorie importantă pentru că veneam după o înfrângere dureroasă la Spartac. O victorie care te menține la mijlocul clasamentului şi aproape de echipele din primele 6 poziții. Eu niciodată nu pot să cer unei echipe să se retragă. Pentru mine important e să îmi cunosc potențialul jucătorilor. Am văzut că au căzut fizic Constantin, Anghelov, Lambrinoc, iar variantele de înlocuire erau în primul rând de juniori.

Am făcut schimbări post pe post. E şi foarte greu când nu legi mai multe victorii să ai încredere pe tot parcursul meciului, apare şi teama de rezultat. Poate subconştient, preferi să conservi, să nu mai rişti. Am riscat mult în prima repriză. Am avut posesie, am depus mult efort şi lucrul acesta s-a văzut în partea secundă. Sunt bucuros pentru cele 3 puncte. Avem nevoie mare de puncte, pentru că nu stăm cum ne-am dori în clasament. Lambrinoc este golgeterul nostru, mă bucur pentru el că are calităţi şi poate progresa.

DAN ALEXA, antrenor FC Braşov

Sunt foarte fericit că a câştigat echipa. A fost un meci dr uzură, în care am luptat din greu şi iată că am câştigat cele 3 puncte, care erau foarte importante. Am zis de la începutul sezonului că vreau să-mi ajut cât mai mult echipa şi sunt foarte mândru că reuşesc. Poate a fost vorba şi de o problemă fizică în repriza a doua că nu am mai făcut o presiune atât de mare, dar am ținut cât am putut de minge. Am făcut un pas în spate, dar am reuşit să ne apărăm şi nu am luat gol. Dedic golul părinților, care m-au ajutat mereu să depăşesc momentele dificile.

EDUARD LAMBRINOC

FOTO: FC BRAŞOV

Alte articole:   Handbal feminin: Corona Brașov se salvează de la retrogradare!

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate