Făgăraşul şi Rupea, în topul locurilor care trebuie văzute

Făgăraşul şi Rupea, în topul locurilor care trebuie văzute

Site-ul de călătorii Imperator Travel a întocmit un top 5 al locurilor mai puţin vizitate, din Ardeal, dar care trebuie neapărat văzute, ierarhie în care Făgăraşul şi Rupea ocupă locurile 3, respectiv 4.

Făgărașul este recomandat pentru Munţi, celebra şosea Transfăgărăşan şi pentru cetatea impunatoare, cu o importanţă istorică mare, unde s-a refugiat doamna Stanca, soţia lui Mihai Viteazu.

„Făgărașul nu are un oraş vechi, în schimb are o cetate impunatoare care a fost refacută şi a devenit un loc superfain de vizitat – importanţa istorică este la fel de mare – aici s-a refugiat doamna Stanca, soţia lui Mihai Viteazu. Iniţial, în calitate de stăpână, apoi în calitate de ostatică, statuia primei „regine” a ţărilor romane se află lângă cetate. În plus, în primul deceniu comunist, aici au fost închişi şi ucişi numeroşi opozanţi ai noului regim sovietic al luiGheorghiu-Dej & sleahta roşie”.

Celălalt oraş din județul nostru care ar trebui să primească mai multă atenţie este Rupea, unde se află una dintre cele mai impozante cetăţi ale României, restaurată acum câţiva ani, reintrând în patrimoniul turistic.

„De departe, cetatea este cu adevarat spectaculoasă. Este mândră şi, aparent, de necucerit, construită pe un pinten de deal ce domină vechiul burg săsesc al Rupei”.

Topul site-ului de călătorii este completat de Oradea, Alba-Iulia și Lacul Roșu.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Valentin Făgărășian: Sfânta Înviere a Domnului este sărbătorită pe măsură şi în străinătate, oriunde există o suflare de român

Anunţuri mică publicitate