Făgăraș: Ministerul Energiei a semnat contractul pentru încălzirea Colegiului «Dr. Ioan Șenchea»

Făgăraș: Ministerul Energiei a semnat contractul pentru încălzirea Colegiului «Dr. Ioan Șenchea»

edili fagarasPrimăria Făgăraș va derula proiectul „Investiţie în modernizarea capacităţilor de producţie a energiei regenerabile în municipiul Făgăraş, judeţul Braşov”, cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Economiei, Departamentul pentru Energie, Organismul Intermediar pentru Energie. Investiţia se încadrează în Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”.

Proiectul este destinat Colegiului Național «Dr. Ioan Șenchea», deoarece distanța până la oraș este foarte mare si nu putea fi legat la sistemul centralizat de încalzire.

Cererea a fost depusa in anul 2009, iar contractul s-a semnat saptamana aceasta, cu ajutorul ministrului Energiei Constantin Niță, (președintele PSD Brașov – n.a.), Viorel Beltechi, director general al organismului intermediar pentru Energie din Ministerul Energiei si vicepresedintele Consiliului Județean  Brasov, Mihai Popa (PSD).

Contractul semnat cu Primăria Făgăraș este în valoare totală  de 1.816.204,00 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 1.427.714,96 lei.

 Proiectul va rezolva reducerea dependenţei de importurile de resurse de energie primară (în principal combustibili fosili) şi îmbunătăţirea siguranţei în aprovizionare, diversificarea surselor de producere a energiei, tehnologiilor şi infrastructurii pentru producţia de energie electrică, implicarea mai activă a mediului de afaceri (companiilor private din ţară), în procesul de valorificare a resurselor regenerabile de energie, protecţia mediului prin reducerea emisiilor poluante şi combaterea schimbărilor climatice prin producerea unei cantităţi de energie electrică de 227,7 MWhe/an, în contextul în care puterea instalată în cadrul proiectului este de 0,330 MWt.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate