Expoziție în aer liber la Poarta Ecaterina

Expoziție în aer liber la Poarta Ecaterina

chaletExpoziția prezintă arhitectura de factură Chalet construită în ultimele decenii ale secolului al XIX-lea în Brașov.
Arhitectura Chalet este o manifestare a curentului istorist specific epocii și pătrunde în Transilvania dinspre țările germane. Inițial stilul, caracterizat prin turnuri de observație, balcoane și bovindouri din lemn, era preferat de aristocrație pentru castelele și pavilioanele de vânătoare, fiind asociat astfel cu zonele de munte sau pădure.

Mai târziu, atât aristocrația cât și burghezia optează pentru utilizarea acestui stil la casele de vară aflate în zone de recreere, în afara orașelor. Arhitectura de tip Chalet prelucrează la o scară mică imagini idealizate ale castelelor sau ale reședințelor de țară, într-un spirit romantic care elogiază apropierea de natura și viața la țară.

Alte articole:   FOTO Trei tineri francezi, salvaţi cu elicopterul SMURD din Masivul Piatra Craiului

Expoziția prezintă informații, desene de arhivă (reproduceri) și fotografii ale unor clădiri reprezentative pentru stilul Chalet în Brașov. Expoziția se va deschide în aer liber joi, 19 decembrie, ora 16,00. Accesul este liber. Locul de desfăşurare este Aleea din parcul Facultății de Silvicultură (lângă Poarta Ecaterina).

Program permanent: 19 decembrie 2013 – 5 ianuarie 2014

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate