Expoziția „Ingo Glass – Formă, lumină, culoare, spațiu”

Expoziția „Ingo Glass – Formă, lumină, culoare, spațiu”

Muzeul de Artă Brașov organizează în perioada 11 octombrie-1 decembrie 2019 expoziția „Ingo Glass – Formă, lumină, culoare, spațiu”. Expoziția, reunind lucrări din ultimele decenii de creație, este însoțită de un album care prezintă viața, evoluția și caracterul original al creației lui Ingo Glass, îngrijit de istoricul de artă Vasile Duda.

Expoziția se deschide la Brașov după ce anul acesta a mai fost organizată la Bistrița și Chișinău. Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 11 octombrie, ora 18.00, cu participarea dr. Ingo Gerhardt Glass și a dr. Vasile Duda, consultant științific al expoziției, la sediul Muzeului de Artă Brașov din B-dul.Eroilor nr. 21 (lângă Hotel Capitol). Expoziția poate fi vizitată de publicul brașovean până în 29 noiembrie 2019.

Alte articole:   Guvernul continuă să aloce bani din fondul de rezervă: 3,5 miliarde de lei pentru Ministerul Sănătății

Originar din România, dr. Ingo Gerhardt Glass este unul dintre reprezentanții de frunte ai abstracționismului din cadrul postavangardei europene. Sculptorul, reprezentant al artei concrete și conceptuale, ne propune un demers estetic bazat pe marile sinteze ale avangardei în care cele trei forme geometrice de bază se află în armonie cu culorile primare.

În creația sa elementele abstracte alcătuiesc structuri tridimensionale, generând o simbolistică originală, prin intermediul căreia artistul comunică lumii impresii și idei. Arta sa sculpturală invită la descoperirea și înțelegerea conceptelor fundamentale ce definesc existența umană.

Ingo Glass s-a născut în 1941 la Timișoara și a copilărit la Lugoj. A absolvit în 1967 Institutul Ion Andreescu din Cluj, iar apoi a activat la Muzeul de Artă Contemporană din Galați, contribuind la fondarea muzeului. S-a integrat activ în viața culturală bucureșteană până în 1979, când a emigrat în Germania. Apoi a activat și s-a afirmat la München, iar în prezent locuiește la Budapesta.

Alte articole:   Lista muzeelor din București și din țară cu acces gratuit de 1 decembrie, Ziua Națională a României

Cetățean al Europei, Ingo Glass impresionează prin experiența artistică, prin conexiunile oferite la nivelul artei contemporane și prin sinteza mesajului plastic. Sculptorul ne propune un demers estetic bazat pe marile sinteze ale avangardei în care cele trei forme geometrice de bază alcătuiesc în armonie cu culorile primare „cele trei grații ale creației sale”, cele trei module din a cărei combinație se naște o artă platonică și aseptică, care conține promisiunea viitorului.

A realizat mai multe monumente de for public, dintre care amintim: Monumentul Revoluției de la Timișoara (1992), monumentul DADA (Moinești, 1996) și Hommage a Vasarely (Timișoara, 2003)

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate