EXCLUSIV Încă un proces pierdut de Coliban. De data aceasta cu Emilian Cernica, demis abuziv de primar

EXCLUSIV Încă un proces pierdut de Coliban. De data aceasta cu Emilian Cernica, demis abuziv de primar

Primarul Allen Coliban nu este doar cel mai exmatriculat primar din România, ci și campion în privința proceselor pierdute în instanță, din cauza unor măsuri nelegale pe care le-a dispus.

Una dintre dispozițiile ilegale este cea prin care i-a desființat, abuziv,  contractul de muncă lui Emilian Cernica, fostul șef al Direcției de Administrare Infrastructură Sportivă (DAIS). Practic, se repetă istoria, ca și în cazul șefului Poliției Locale Brașov, Nicolae Aldea, și el destituit abuziv de același Coliban.

Sentința nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 10 zile.

Instanța a decis ca Emilian Cernica să fie reîncadrat pe post, să i se plătească toate salariile retroactiv și actualizate, precum și cheltuielile de judecată.

Alte articole:   Patru ateliere de animaţie stop-motion la Olimpia - Muzeul Sportului și Turismului Montan

Soluția pe scurt

Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive invocată de către intimata Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Braşov prin întâmpinare. Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive invocată de către intimata Consiliul Local al Municipiului Braşov – Direcţia Administrare Infrastructură Sportivă Braşov prin întâmpinare.

Admite în parte contestaţia formulată de contestatorul Cernica Emilian Dumitru, în contradictoriu cu intimaţii Primarul Municipiului Braşov, Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Braşov şi Consiliul Local al Municipiului Braşov – Direcţia Administrare Infrastructură Sportivă Braşov, şi în consecinţă: Anulează Dispoziţia nr. 948/07.04.2023 emisă de Primarul Municipiului Braşov.

Dispune repunerea părţilor în situaţia anterioară, respectiv obligă pe intimaţi la reintegrarea contestatorului pe postul avut anterior. Obligă intimaţii să îi plătească contestatorului despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care aceasta ar fi beneficiat, actualizate cu rata inflaţiei, de la data încetării contractului individual de muncă şi până la data reintegrării efective.

Respinge restul pretenţiilor ca fiind neîntemeiate. Cu drept de apel în termen de 10 de zile de la comunicare. În cazul formulării cererii de apel aceasta se va depune la Tribunalul Braşov.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Alte articole:   Cursă a polițiștilor brașoveni după un tânăr care avea droguri la el

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate