EXCLUSIV „Prințul Asfaltului“ de la Brașov vrea să vândă Palatul Știrbey

EXCLUSIV „Prințul Asfaltului“ de la Brașov vrea să vândă Palatul Știrbey

palatul stirbey butuza„Vând palat cu heliport și grădină dendrologică distrusă“. Așa ar trebui să sune anunțul de mică publicitate pe care ar trebui să-l dea omul de afaceri Marcel Butuza, botezat și „Prințul Asfaltului“ de la Brașov.

Prețul la care s-a gândit Butuza să-l încaseze este de 50 de milioane de lei. Adică peste 11 milioane de euro. „Decât atât“. Culmea este că această informație este publică și a trecut neobservată pentru presă. La ultima ședință de plen a Consiliului Județean Brașov, consilierii au decis să nu-și exercite dreptul de preempțiune pentru achiziția Palatului Știrbey. (Pentru a putea vinde imobilul, care este monument istoric, trebuia realizată această procedură).

Alte articole:   În cadrul Zilelor Cristianului va avea loc întâlnirea anuală „Neustadt in Europa”

Palatul a fost construit in anul 1922 de catre Barbu Stirbei, un apropiat al regelui Ferdinand. Dupa nationalizare s-a transformat in „Palatul pionierilor”. In 2005 a fost retrocedat, apoi vandut lui Butuza. Palatul detine 84.000mp si se afla in mijlocul unui parc dendrologic cu numeroase plante rare, amnejat de studenții și profesorii de la Silvicltură, acum distrus în mare parte de afacerist, care și-a construit un heliport. Evident, loc de plimbare pentru brașoveni odinioară, a fost închis de afacerist pentru public.

CITEȘTE ȘI: A fost odată parcul dendrologic din Braşov

palatul stirbey2La Brașov, Butuza se mai ocupă de asfaltarea de străzi, deszăpezire, salubritate, rampa de gunoi, administrarea domeniului schiabil , construcția pistei aeroportului.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate