EXCLUSIV Lotul Carpen-Zamfirachi va fi judecat în decembrie, la Curtea de Apel Brașov

EXCLUSIV Lotul Carpen-Zamfirachi va fi judecat în decembrie, la Curtea de Apel Brașov

Magistrații Curții de Apel din Brașov au decis, ieri, judecarea în data de 2 decembrie a fostului prim-procuror de la Judecătoria Buftea, Nelu Capen, precum și a celorlalte persoane implicate în acest dosar ( Zamfirachi Adrian Richartt, Cojocaru Gheorghe, Cazacu Marian, Cărbunaru Marian, Cărbunaru Aurelia, Gâlceavă Ileana Claudia, Gheorghe Adriana, Lovasz Gigi Alexandru, Nitu Daniel, Sterea Aurică, Vişan Mihail şi Vornicu Bogdan).

De asemenea, instanța a mai dispus ca proba cu expertiza criminalistică privind autenticitatea înregistrărilor, încuviinţată prin încheierea de şedinţă din data de 6 mai 2011, la cererea inculpatului Carpen Nelu, să nu mai fie administrată.

DNA îl acuză pe prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Buftea, Nelu Carpen, de fapte de corupţie  Acesta ar fi primit mai multe sume de bani provenite de la persoane care aveau dosare penale, fie în supravegherea Parchetului, fie în lucru la poliţie.

Alte articole:   UE cere încărcătoare rapide pentru mașinile electrice la fiecare 60 de kilometri de drum

Nelu Carpen a fost arestat la 23 aprilie 2010, alături de avocatul Adrian Zamfirachi. În dosar au mai fost trimişi în judecată şi avocata Ileana Gâlceavă, dar şi foştii poliţişti Mihai Vişan şi Gheorghe Cojocaru. Aceştia sunt acuzaţi că, practic, „privatizaseră” Parchetul Buftea.

De altfel, conform monitorizărilor realizate de SRI, Nelu Carpen era specialist în blătuirea dosarelor privind accidentele rutiere. Alte patru persoane au beneficiat, contra cost, de clemenţa prim-procurorului Nelu Carpen, fiind scoase basma curată în urma unor accidente rutiere de care se făceau vinovate. Carpen nu ar fi muşamalizat numai dosare aflate în custodia sa, ci a inoculat ideea că ar putea interveni şi pe lângă anchetatori de la Parchetul Judecătoriei Cornetu, dar şi pe lângă magistraţi din Capitală.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate