EXCLUSIV Curtea de conturi relevă nereguli de peste 2 milioane de euro la Compania Apa

EXCLUSIV Curtea de conturi relevă nereguli de peste 2 milioane de euro la Compania Apa

Potrivit unor informații obținute de newsbv.ro de la Curtea de Conturi, în urma controlului de audit pe 2010 au fost descoperite o mulțime de probleme la Compania Apa din Brașov.

Astfel, în cadrul măsurii 2000/RO/16/P/PE/007 „Tratarea apei potabile şi a apei uzate din municipiul Braşov şi localităţile învecinate situate în judeţul Braşov, România”, au fost descoperite cheltuieli neeligibile în sumă de 77.000 de euro, identificate în cadrul contractului 2000/RO/16/P/PE/007-01, reprezentând diferenţa dintre contravaloarea ratelor unitare ale indemnizaţiilor experţilor stabilite prin contractul de asistenţă tehnică şi cele prevăzute prin actul adiţional. Cu alte cuvinte, există o diferență de plată (în plus, evident…) la indemnizațiile experților.
De asemenea, specialiștii Curții de Conturi au mai găsit cheltuieli neeligibile în sumă de 96.ooo de euro, identificate în cadrul contractului 2000/RO/16/P/PE/007-04 reprezentând contravaloarea lucrărilor pentru înlocuirea reţelelor de apă pe 4 străzi care nu erau prevăzute în contract.
Mai mult, în cadrul aceluiași contract au fost constatate cheltuieli neeligibile în sumă de 2,049 milioane de euro reprezentând contravaloarea unor lucrări care nu au făcut obiectul acestui MF.

Alte articole:   Strategii de perfecționare a unei culturi organizaționale sănătoase în compania ta

CITEȘT ȘI: Nereguli la Tribunalul Brașov, descoperite de Curtea de Conturi

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate