EXCLUSIV RAT Brașov vrea să-și înnoiască parcul auto cu bani de la BERD

EXCLUSIV RAT Brașov vrea să-și înnoiască parcul auto cu bani de la BERD

radu cristianDupă cum a anunțat primarul George Scripcaru în urmă cu două săptămâni, municipalitatea analizează posibilitatea și condițiile în care Regia Autonomă de Transport (RAT) Brașov poate accesa un credit de la BERD pentru achiziționare de noi autovehicule.

Managerul general al RAT, Cristian Radu, ne-a confirmat că discuțiile cu reprezentanții băncii sunt avansate și că mai trebuie puse la punct anumite detalii tehnice.

„Pentru că ne preocupă în permanență calitatea serviciilor oferite populației, în această perioadă sunt făcute demersuri în vederea obținerea unei finanțări de la BERD, pentru achiziția de mijloace de transport în comun. Avem în vedere cumpărarea a 85 de autobuze noi, cu motorizare EURO 6 și a 10 troleibuze noi”, a declarat pentru newsbv.ro Cristian Radu.

Alte articole:   FOTO Fundația Conservation Carpathia a deschis Centrul de vizitare „Casa Castorului” în comuna Rucăr

Managerul RAT Brașov ne-a prezentat, la solicitarea noastră, situația ultimelor achiziții de autobuze noi. Astfel, în 2004 au fost cumpărate 15 Mercedes și 15 MAZ, în 2005 – 30 MAZ, în 2006 – 28 BMC (de capacitate mică) și 81 MAN (25 articulate + 56 solo), iar în 2011 – 15 BMC.

Achiziția de noi autobuze se justifică, în contextul în care grosul parcului auto de la RAT Brașov are o vechime de zece ani, mașinile fiind la limita pragului de casare.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate