Eurostat: Aproape 10 milioane de angajați în UE în domeniul serviciilor de cazare și alimentație publică

Eurostat: Aproape 10 milioane de angajați în UE în domeniul serviciilor de cazare și alimentație publică

Sectorul serviciilor de cazare și de alimentație publică din UE a angajat 9,9 milioane de persoane, a generat o valoare adăugată de 203,6 miliarde euro și a acumulat o cifră de afaceri netă de 446,0 miliarde euro în 2021, arată datele Eurostat. Astfel, sectorul a contribuit la 6,3 % din persoanele angajate în economia întreprinderilor în 2021 și a reprezentat 2,2 % din valoarea adăugată a acesteia.

În 2021, existau 1,9 milioane de întreprinderi în sectorul serviciilor de cazare și de alimentație publică din UE, reprezentând 6,1% din totalul întreprinderilor active în economia întreprinderilor.

Valoarea adăugată și ocuparea forței de muncă în serviciile de cazare și alimentație publică, pondere în totalul economiei întreprinderilor.

Activitățile de cazare și alimentație publică au adus contribuții diferite la valoarea adăugată a economiei întreprinderilor în țările UE în 2021. Cea mai mare contribuție a fost înregistrată în Grecia (6,5 % din valoarea adăugată în economia întreprinderilor), urmată de Cipru (6,0 %) și Croația (5,4 %). Cele mai mici ponderi au fost înregistrate în Slovacia (0,8%), Cehia (1%) și Polonia și Țările de Jos (ambele cu 1,2%).

În ceea ce privește ocuparea forței de muncă, contribuția sectorului la economia întreprinderilor a fost mai mare. Aceasta a variat de la 19,6% în Grecia, 13,5% în Cipru și 9,5% în Spania la 2,8% în Polonia, 3,3% în Slovacia și 3,9% în Finlanda.

Sursa: economedia.ro

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!