Este oficial! Podul de la Budila a fost finalizat! În scurt timp vor începe testele necesare redeschiderii traficului feroviar

Este oficial! Podul de la Budila a fost finalizat! În scurt timp vor începe testele necesare redeschiderii traficului feroviar

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, și președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Ioan Veștea, însoțiți de primarul comunei Budila, Irimia Marșavela și de Ioan Pintea, consilier la Regionala CFR Brașov. Toți au efectuat, astăzi, o vizită la obiectivul de investiții „Reconstrucție pod și amenajare albie km 17+318 Hărman – Întorsura Buzăului”.

Acest pod peste râul Tărlung, de pe secția de cale ferată 403 Hărman – Întorsura Buzăului, s-a prăbușit în data de 30 iunie 2018, din cauza unei viituri.

Regionala Brașov a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a derulat procedura de licitație pentru reconstrucția podului. Iar contractul a fost semnat în data de 7 aprilie 2021.

Prefectul județului și președintele Consiliului Județean Brașov au constatat că lucrările sunt finalizate. Au rămas de efectuat demersurile aferente recepției finale. Reprezentanții asocierii, care a executat lucrările, au declarat că, în cel mai scurt timp, vor începe testele necesare înainte de reluarea traficului feroviar.

Constructorul a realizat, pe linia Hărman – Întorsura Buzăului, un pod nou de cale ferată simplă. Cu o deschidere de 70 metri și suprastructură metalică de tip grindă.

Sursa de finanţare este asigurată din fonduri de la bugetul de stat.

”Finalizarea lucrărilor de reconstrucție a acestui pod feroviar reprezintă o investiție esențială pentru aproape 50.000 de oameni. Care locuiesc în zona Întorsurii Buzăului. Mulți dintre aceștia fiind navetiști. Și care, de mult timp, au fost văduviți de o cale de transport feroviar către localitățile din județul Brașov. Este extrem de important să refacem și aceste obiective de investiții. Care pe lângă drumurile județene, spitale, aeroport, țin de mobilitate și scot din izolare comunitățile locale”

ADRIAN IOAN VEȘTEA – președinte CJ Brașov

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!