Este oficial! Echipa de fotbal CSM Corona s-a transformat în ACS FC Brașov Steagul Renaște! Aceasta va fi denumirea din Liga 2

Este oficial! Echipa de fotbal CSM Corona s-a transformat în ACS FC Brașov Steagul Renaște! Aceasta va fi denumirea din Liga 2

CSM Corona Brașov a devenit ACS FC Brașov Steagul Renaște, numele cu care va evolua în Liga a 2-a de fotbal.

Este oficial. Consilierii locali brașoveni au aprobat, în această după-amiază, în ședința ordinară de plen, cesionarea, cu titlu definitiv și gratuit, de către Clubul Sportiv Municipal Corona Brașov, a dreptului de participare în Liga a 2-a, către Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Brașov – Steagul Renaște. Este cea mai importantă procedură juridică fără care noua entitate sportivă nu avea drept de promovare în Liga 1, conform normelor Federației Române de Fotbal, întrucât era un club susținut din bani publici.

“Dosarul va fi depus la Federația Română de Fotbal săptămâna viitoare și mă bucur să vă anunț că suntem în grafic. Ne-au ieșit și actele de la Judecătorie. Prin urmare, pe 29 sau 30 iunie toate aceste documente vor fi pe masa Federației Române de Fotbal”, a declarat primarul Brașovului, Allen Coliban.

Consilierii locali au aprobat și cedarea activității fotbalistice a grupelor de copii și junior de la CSM Corona Brașov, la Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Brașov – Steagul Renaște. Dosarul de licențiere al noii structuri fotbalistice a fost depus și el, astăzi, la Federația Română de Fotbal.

Vă prezentăm mai jos referatul de aprobare a proiectului de hotărâre:

REFERAT DE APROBARE A PROIECTULUI DE HOTĂRÂRE AL CONSILIULUI LOCAL

privind cesionarea dreptului de participare în Liga a-II-a a clubului CSM CORONA BRAȘOV către Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Brașov – Steagul Renaște

Brașovul are o veche tradiție în fotbal, tradiție ce trebuie dusă mai departe, în sensul că Brașovul merită să lupte pentru accedera pe prima scenă a fotbalului din România, acolo unde considerăm că merităm să fie.

Avându-se în vedere faptul că CSM CORONA Brașov, fiind o entitate de drept public, conform regulamentelor Federației Române de Fotbal, nu are dreptul de promovare în primul eșalon, iar Brașovul dorește să performeze în orice domeniu de activitate, inclusiv în sport, se impune necesitatea găsirii unei soluții care să permită continuarea performanței sportive în fotbal la nivelul municipiului Brașov.

  Întrucât CSM CORONA Brașov, nu poate promova în Liga 1, misiunea aceasta revenind Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Brașov – Steagul Renaște, propunem Consiliului Local, să avizeze cesionarea de către CSM CORONA Brașov, a dreptului de participare în Liga 2, obținut prin merit sportiv de către echipa de fotbal seniori a CSM CORONA Brașov secția Fotbal, către Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Brașov – Steagul Renaște, pentru a deschide calea promovării în Liga 1 a acestui club de drept privat, la care U.A.T. Municipiul Brașov, are calitatea de asociat.

Scopul acestei cesiuni a fost generat de faptul că este notoriu cunoscut că activitatea fotbalistică se bucură de o mare popularitate în rândul brașovenilor iar denumirea F.C. Brașov are o semnificație aparte în rândul locuitorilor din Brașov iubitori de sport.

             În cadrul acestui demers, se impune și transferul jucătorilor din cadrul grupelor de seniori,  copii și juniori U19, U17, U15, U13 și U11 de la secția de fotbal a CSM CORONA Brașov la F.C. BRAȘOV – Steagu Renaște, motivat de faptul că una din condițiile obligatorii pentru obținerea licenței de participare în sezonul viitor în Liga 2, este aceea ca solicitantul licenței să aibă grupe de copii și juniori, și totodată cedarea, respectiv preluarea tuturor activelor și pasivelor ce decurg din cesionarea dreptului de participare în Liga a-II-a a clubului CSM CORONA BRAȘOV către clubul F.C. BRAȘOV – Steagu Renaște

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate