Emil Manolachi: Trebuie să renunţăm la cultul personalităţii şi să dărâmăm dictatura la Sânpetru

emil manolachiSi in ceasul al doisprezecelea, cand se pare ca adversarii au pierdut lupta, acestia intineaza spiritul democratiei.
Ultima arma folosita este intimidarea, directa sau prin telefon, a acelor persoane care „au avut curajul sa stea de vorba cu noi”, in pelerinajele noastre prin comuna.
Reprezinta, totusi, un semn de slabiciune, in conditiile in care la fiecare astfel de pelerinaj, „din poarta in poarta de vorba cu alegatorii” (si nu ne poate arata cineva cu degetul ca nu am avut raspuns la interpelari), am avut „supraveghetori din umbra”, probabil pentru pastrarea ordinii si linistii publice, ori s-a gandit cineva si la protectia noastra.
Cultul personalitatii si spiritul dictaturii s-a dezvoltat foarte bine in aceasta localitate si tocmai de aceea am intrat sub incidenta dictonului din timpul vechiului regim, respectiv „cine se ridica impotriva noastra sunt dusmani”, noi devenind tradatorii care nu avem ce cauta intr-o astfel de disputa.
Oricum ne putem lauda cu o campanie curata, cum nu a mai fost alta post-decembrista si speram ca mesajul nostru a fost inteles, iar oamenii isi vor acorda sansa unui adevarat drum spre normalitate.
Am afirmat de la inceput ca suntem cei care vor cu adevarat o schimbare totala, acest fapt fiind si motivul pentru care ne-am implicat in lupta, insa fiecare dintre concurenti a inteles ce a vrut, si pentru ca nu au avut cu ce sa ne contraatace au folosit tot felul de acuze puerile, inclusiv la persoana, fiind nevoiti sa reactionam, nu sa intram in polemica.
Acum cine s-a suparat inseamna ca nu a inteles ca astfel de activitati se fac cu cap si nu „cu poalele in cap”, iar noi, inca, avem puterea de a ierta atacurile la persoana, dar ne rezervam dreptul de a nu uita, pentru ca asa am fost educati, in conditiile in care atat in teren, cat si in mediul virtual am vorbit la plural, pe materialul clientului, nu prin atacuri personalizate.
Ramane ca adevarata putere sa si-o exprime, prin vot, electoratul si sa decida in cunostinta de cauza, care este cea mai buna solutie pentru urmatorii 4 ani.
Votaţi echipa PMP și candidatul acesteia la fucnția de primar al comunei Sânpetru, Emil Manolachi!

De peste un deceniu, aceleași promisiuni neonorate pentru Sânpetru

Vrem un viitor mai bun pentru Sânpetru, însă acesta arată bine doar în pliantele electorale pe care actualul primar al comunei, Ion Rusu, le-a împărțit localnicilor pentru a-i convinge încă odată să-i dea votul de încredere.

Alte articole:   A fost validat turul I al alegerilor prezidențiale 2024

Actualul primar al comunei Sânpetru, Ion Rusu, și-a prezentat cu mândrie realizările ultimelor patru mandate în pliantele electorale. Acesta promite „un viitor pentru Sânpetru”, dar dacă ne uităm numai în urmă cu patru ani, realizăm că localitate s-a dezvoltat doar pe plan imobiliar prin investiții private, însă infrastructura publică a rămas blocată în timp, iar din 2004 până acum s-au emis doar hotărâri pentru extinderea intravilanului localității, astfel ca și impozitele colectate de la cei care dețin proprietăți în comună să fie mai consistente, iar în plan concret s-au făcut mici lucrări de ochii lumii.

De patru ani, Ion Rusu tot „realizează” o creșă

Realizările primarului Ion Rusu sunt de fapt promisiuni ce se tot repetă din patru în patru ani, înainte de alegeri, lucru ce îl poți realiza la o simplă lectură a pliantului prin care acesta se promovează. De exemplu, pe lista de „realizări” se numără și „demersuri de proceduri”, cum ar fi de exemplu în cazul amenajării unei creșe. Pentru noul mandat, Ion Rusu se angajează în fața  sânpetrenilor cu aceeași investiție prioritară vehiculată și acum patru ani… o creșă.

Pentru Sânpetru este imperios necesară suplimentarea locurilor din grădiniță, dar și din școală, însă Ion Rusu le promite localnicilor ceva mult mai pompos, înființarea unui „centru educațional” și modernizarea a trei săli de clasă din corpul de pe strada Republicii. Ion Rusu își recunoaște însă eșecul în ceea ce privește viitorul educației copiilor din Sânpetru, respectiv că nu a reușit să cumpere de la Biserica Evanghelică cele două corpuri de clădire în care a funcționat pe vremuri școala generală a comunei.

Ion Rusu le mai spune solemn localnicilor că se va preocupa în continuare de păstrarea și promovarea tradițiilor culturale, însă nu le-a acordat nici un sprijin copiilor să participe la diverse concursuri de profil, pentru a face cunoscute aceste obiceiuri strămoșești.

Alte articole:   Magia sărbătorilor începe la Cristian: Concert Feli la aprinderea luminițelor de Crăciun

„Singurul eveniment, așa-zis de promovare a comunei Sânpetru, a fost festivalul «Rușcuța de primăvară», un proiect în valoare de 1.031.109,6 lei pentru care comuna a accesat o finanțare nerambursabilă în 2011, pe o perioadă de doi ani, prin Programul Operațional Regional 2007 – 2013. În conformitate cu un anunț de presă publicat în august 2013 (la finalizarea proiectului derulat cu fonduri europene –n.r.), pe lângă evenimentele culturale și tradiționale organizate, cu acești bani s-au tipărit și mii de pliante, albume și reviste care ar fi trebuit să ne promoveze comuna. Nu se știe însă unde au ajuns acestea, fiindcă turiștii nu s-au înghesuit în ultimii ani în Sânpetru, iar creșterea numărului de turiști despre care se vorbește în acest anunț nu este susținută și cu cifre”, a ținut să sublinieze Emil Manolachi, candidat la Primăria Sânpetru din partea PMP.

Primarul Ion Rusu are însă planuri mari pentru creșterea potențialului turistic și vine cu alte promisiuni: înfrumusețarea parcului central și modernizarea centrului turistic, deși în ultimii ani nu s-a mișcat vreun deget în acest sens, ci doar la „zile mari” aceste zone au mai fost spoite.

Străzi modernizate, care acum trebuie din nou sparte

Ion Rusu se laudă cu investițiile pe care le-a făcut în ultimii 16 ani în modernizarea străzilor comunale, dar acum recunoaște că lucrurile au fost făcute fără cap, astfel că nu a fost prevăzut și un sistem pentru colectarea apei de ploaie (ceea ce duce la inundarea multora dintre străzi atunci când plouă), iar, acum le promite localnicilor că până în 2020 va fi realizat un sistem de colectare a apelor pluviale.

„Practic tot ce a s-a investit în asfaltarea acestor străzi, va trebui stricat pentru a se introduce o rețea de canalizare care să colecteze apele pluviale, ceea ce înseamnă alți bani cheltuiți din bugetul la care contribuim cu toții prin plata de taxe și impozite. De asemenea, Sânpetrul a avut străzi care aveau canalizare stradală, însă în graba cu care s-au făcut lucrările de reabilitare au fost astupate cu asfalt și gurile de canalizare”, a explicat Emil Manolachi, care are o vastă experiență în domeniul construcțiilor.

Alte articole:   FOTO Cum arată buletinele de vot pentru al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale

De extinderea rețelelor de apă, canalizare sau electrice, inclusiv iluminat public, se tot vorbește încă din 2008, de când comuna Sânpetru a început să se extindă. Și aceste lucruri rămân la stadiul de promisiune din partea actualului primar, care, din păcate, nu s-a preocupat să acceseze finanțări nerambursabile în acest sens, cum au făcut alte localități din acest județ.

„Nu știm de ce nu au fost accesate până acum fonduri europene și pentru investițiile de anvergură, fiindcă domnul Ion Rusu nu a vrut să dea un răspuns în acest sens. Pentru cei creduli, promite acum că pentru toate proiectele pe care le-a propus în viitorul mandat 2016 – 2020 va accesa fonduri europene”, a punctat candidatul la funcția de primar al comunei din partea PMP.

Investitorii au fost de fapt alungați

Nici investitorii nu au fost încurajați să stea la Sânpetru, astfel ca să existe o dezvoltare reală din punct de vedere economic. Dacă în 2006, primarul Ion Rusu anunța cu surle și trâmbițe că în comună a început să se dezvolte o zonă industrială, puținele firme care au venit să-și deschidă o afacere aici nu au fost deloc încurajate de Primăria Sânpetru, care a acționat doar în defavoarea lor.

„Dacă vrei să atragi investitori, trebuie să oferi facilități fiscale, nu să acționezi în detrimentul acestora prin impunerea unor clauze abuzive în contractele de închiriere ale spațiilor”, a adăugat Emil Manolachi. Nici zonelor de agrement și relaxare primarul Ion Rusu nu le-a acordat prea multă atenție, astfel că stadionul Olimpia a fost lăsat de izbeliște, deși în 2010 fusese inclus printre prioritățile acestuia. În prag de alegeri, Ion Rusu se angajează, din nou, că va moderniza această bază sportivă, însă este destul de greu să-i mai dai crezare, din moment ce multe dintre promisiunile din ultimul deceniu au rămas neonorate.

Ruperea afișelor, ultima speranță

Cu câteva zile înainte de votul decisiv, Ion Rusu împreună cu viceprimarul șpăgar Sebastian Poiană speră că își vor păstra locurile calde din fruntea comunității și distrug afișele electorale ale contracandidaților, astfel ca doar imaginea actualului primar să triumfe în fața electoratului.

(P)

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate