Elevii fără absenţe pot circula gratuit pe toate liniile RAT Braşov

Elevii fără absenţe pot circula gratuit pe toate liniile RAT Braşov

Odată cu introducerea sistemului informatic de taxare pe liniile RAT Braşov, elevii braşoveni vor beneficia de abonamente gratuite valabile pe toate liniile de transport în comun din municipiu.

Municipalitatea continuă şi în acest an acoperirea acestor abonamente de la bugetul local, astfel încât să asigure transportul gratuit al tuturor elevilor din învăţământul obligatoriu şi liceal din municipiul Braşov în anul şcolar 2016-2017.

Abonamentele elevilor vor fi realizate pe carduri PVC, care sunt nominale şi netransmisibile. Acestea sunt valabile pe toate liniile RAT din municipiu, excepţie făcând linia 20. Eliberarea acestora se va face de fiecare unitate de învăţământ în parte.

Alte articole:   Autostrada București – Brașov, cu un pas mai aproape de realizare. Indicatorii tehnico-economici pentru studiul de fezabilitate care vizează sectorul Cristian-Codlea, reavizaţi

Pentru a beneficia de transport gratuit elevii trebuie să nu aibă nicio absenţă nemotivată pe luna anterioară, iar între unitatea de învăţământ de care aparţin şi domiciliul lor trebuie să fie o distanţă de minimum două staţii. Elevii care au absenţe, precum şi elevii care locuiesc aproape de şcoală beneficiază de o reducere de 50% din preţul abonamentului.

Pentru subvenţionarea integrală a abonamentelor RAT din octombrie până în decembrie, municipalitatea are alocată suma de 2,5 milioane de lei, iar pentru reducerea cu 50% au fost alocaţi 143.000 lei. Gratuitatea pentru elevi în mijloacele de transport în comun şi reducerea de 50% a biletelor a costat bugetul local 4,5 milioane de lei în primele şase luni ale anului 2016.

Alte articole:   Ordinea partidelor pe buletinele de vot la alegerile europarlamentare 2024. Cine deschide lista
Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate