Elevii din învăţământul profesional şi dual vor beneficia de masă caldă şi prin servicii de catering, potrivit legii promulgate de Klaus Iohannis

Elevii din învăţământul profesional şi dual vor beneficia de masă caldă şi prin servicii de catering, potrivit legii promulgate de Klaus Iohannis

Elevii din învăţământul profesional, tehnic şi dual vor beneficia de masă caldă şi prin servicii de catering, nu doar în cantine școlare, potrivit legii promulgate de Klaus Iohannis.

Liceenii care urmează cursuri în învăţământul profesional şi tehnic, dar şi elevii din învăţământul dual pot beneficia de masă gratuită în cantinele şcolare sau prin servicii de catering şi cazare gratuită în internatele şcolare.   

Legea a fost promulgată joi, 5 mai 2022, de preşedintele Klaus Iohannis. 

Potrivit legii care vizează modificarea art. 12 alin. (81) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, elevii din învățământul profesional, tehnic și dual vor primi cazare gratuită în internate și mese gratuite timp de 3 ani, nu doar în cantinele școlare, ci și prin servicii de catering, potrivit Agerpres.   

“Elevii înscrişi în învăţământul profesional şi tehnic cu durata de minimum 3 ani, precum şi elevii din învăţământul dual pot beneficia de masă gratuită în cantinele şcolare sau prin servicii de catering şi cazare gratuită în internatele şcolare”, prevede legea. 

Legea menționează că, “cheltuielile pentru cazarea şi masa acestora se pot asigura, în limita sumelor prevăzute distinct cu această destinaţie şi din bugetele locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor sau ale judeţelor, după caz, prin hotărâri ale autorităţilor deliberative ale acestora”. 

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate