Elevii din 17 clase de la Colegiul Național Johannes Honterus trec în online!

Elevii din 17 clase de la Colegiul Național Johannes Honterus trec în online!

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat, în această după-amiază, suspendarea activității didactice cu prezență fizică la Colegiul Național Johannes Honterus, corpul B și corpul C, din municipiul Brașov.

Este vorba despre elevii și cadrele didactice de la 17 clase din cele 53, care vor desfășura cursuri online chiar de mâine, 14 octombrie, iar măsura va fi valabilă în următoarele 14 zile. 14 elevi au fost confirmați cu SARS-COV-2. Propunerea de suspendare a activității didactice cu prezență fizică a fost fundamentată de situația infrastructurii unității de învățământ. Sălile de clasă de mici dimensiuni, greu de aerisit, au contribuit decisiv la luarea acestei decizii. Reluarea cursurilor care presupun prezența fizică în Colegiul Național „Johannes Honterus” se va dispune prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brașov, la propunerea conducerii unității de învățământ, cu avizul Inspectoratului Școlar al Județului Brașov și al Direcției de Sănătate Publică a județului Brașov. Vă reamintim că tot astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat decizia trecerii în online a cursurilor și la Colegiul Național Andrei Șaguna. Aici sunt 14 clase în online din cele 28 si, conform Ordinul comun al Ministrului Educației și Ministrului Sănătății, la atingerea pragului de 50% din clase in online activitatea cu prezenta fizica la clasă este suspendată în întreaga unitate de invatamânt.

Se reia activitatea fizică la Grădinița nr. 14 din Brașov

Dacă cele mai multe unități de învățământ din municipiul sau județul Brașov se închid din cauza creșterii alarmante a cazurilor de infectare cu SARS-COV-2, autoritățile sanitare ne mai dau și vești bune. Astfel, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a anunțat, astăzi, că activitatea didactică cu prezență fizică, de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 14, de pe Bulevardul 15 Noiembrie, va fi reluată de mâine. La data de 30 septembrie s-a luat decizia trecerii în online, la propunerea conducerii unității de învățământ, cu avizul Inspectoratului Școlar al Județului Brașov și al Direcției de Sănătate Publică a județului Brașov. Aici au fost confirmate 7 cazuri de infectare cu SARS-COV2, dintre care 5 în rândul personalului didactic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate