Elevi de la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”, câștigătorii unui concurs organizat de NASA

Elevi de la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”, câștigătorii unui concurs organizat de NASA

Patru elevi de la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Braşov, se află printre câştigătorii unuia dintre cele mai prestigioase concursuri de dezvoltare aerospaţială din lume organizate de NASA.

Elevii de la Colegiul Naţional Andrei Şaguna din Braşov se numără printre câştigătorii unuia dintre cele mai prestigioase concursuri de dezvoltare aerospaţială din lume.

Ca urmare a acestei performanţe, echipa de proiect a ajuns la Conferinţa Internaţională de Dezvoltare Spaţială (ISDC), organizată de NASA şi National Space Society (NSS), la Los Angeles, SUA, în perioada 23-26 mai, pentru a prezenta proiectul Lifeboat, transmite News.ro.

Recunoscut pentru importanţa globală, concursul atrage anual zeci de mii de elevi din întreaga lume.

Alte articole:   FOTO Un salvamontist braşovean a participat la un spectaculos exercițiu de salvare

Participanţii sunt provocaţi să proiecteze habitate spaţiale, iar câştigătorii sunt selectaţi pentru a-şi reprezenta ţările şi şcolile în faţa unei audienţe compuse din cercetători de renume, astronauţi, antreprenori şi experţi de top în domeniul aerospaţial.

Echipa Colegiului „Andrei Şaguna” a impresionat nu doar juriul cu proiectul său inovator şi bine fundamentat, ci şi aprecierea companiei TotalEnergies Marketing Romania care a susţinut financiar deplasarea elevilor pentru a se alătura elitei mondiale din domeniu la evenimentul de la Los Angeles.

„Suntem extrem de mândri să îi putem susţine pe aceşti tineri talentaţi care ne reprezintă ţara la un nivel atât de înalt. Proiectul lor reflectă creativitate şi inovaţie şi suntem convinşi că au impresionat la Conferinţa Internaţională de Dezvoltare Spaţială”, a declarat Didier Grimault, General Manager, TotalEnergies Marketing Romania.

Participarea elevilor braşoveni la acest eveniment prestigios este o dovadă a excelenţei academice şi a potenţialului enorm al tinerilor din România, demonstrând încă o dată că investiţia în educaţie şi sprijinul comunităţii pot deschide porţi către realizări remarcabile la nivel internaţional.

Alte articole:   Ziua Universală a Iei, la Centrul Cultural Reduta. Expoziție de costume din Țara Bârsei din colecția etnografică a familiei Adam

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate