Educatie Juridicā Braşov – Ziua internaţională a conştiinţei, marcată de ONU pe 5 aprilie

Educatie Juridicā Braşov – Ziua internaţională a conştiinţei, marcată de ONU pe 5 aprilie

Ziua de 5 aprilie marchează Ziua internaţională a conştiinţei – International Day of Conscience (ONU) și urmăreşte promovarea unei culturi a păcii prin dragoste şi conştiinţă. ONU a declarat această zi cu scopul de a crea condiţii de stabilitate şi bunăstare, de relaţii paşnice şi prietenoase bazate pe respectarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale pentru toată lumea, fără deosebire de rasă, sex, limbă sau religie.

Adunarea Generală a ONU a invitat toate statele membre, organizaţiile sistemului Naţiunilor Unite şi alte organizaţii internaţionale şi regionale, sectorul privat şi societatea civilă, precum şi organizaţiile neguvernamentale şi persoanele fizice, să construiască Cultura Păcii cu Dragoste şi Conştiinţă în raport cu cultura sau obiceiuri adecvate ale comunităţilor locale, naţionale şi regionale, inclusiv prin educaţie de calitate şi activităţi de sensibilizare a publicului.

Alte articole:   Foştii şefi ai SRI Florian Codlea şi Dumitru Dumbravă, sub control judiciar pe cauţiune. Cei doi, acuzați de trafic de influență și spălare de bani

În cadrul sistemului Naţiunilor Unite, conceptul se regăseşte în Constituţia Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO), adoptată în urmă cu mai bine de 50 de ani. Sarcina construirii unei culturi a păcii necesită acţiuni educaţionale, culturale, sociale şi civice cuprinzătoare, în care fiecare persoană are ceva de învăţat şi ceva de oferit ori de împărtăşit.

Puteți să cunoașteți legile accesând portalul legislativ. Cele mai importante acte normative sunt explicate pe înțelesul tuturor de către asociația VeDem Just pe site-ul organizației, pe contul de FB al proiectului de educație juridică și în cadrul aplicației pentru telefonul mobil Lege-n-Dar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Alte articole:   Salariul minim va crește la 3.700 de lei brut, de la 1 iulie

Eugen  Târnovan -Preşedinte CPMJ Brașov, CPMJ Brașov de pe lânga Curtea de Apel Brașov  partener si promotor al proiectului, Grupul Iubim Brașovul partener al proiectului

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate