Edilii din Teliu rezolvă problema mesei din școli

Edilii din Teliu rezolvă problema mesei din școli

Autoritățile locale din Teliu au scos la licitație contractul pentru asigurarea unei mese pentru elevii din comună. Numarul total de elevi care frecventeaza cursurile Școlii Gimnaziale Teliu este de 495 de persoane.

Durata contractului/perioada de prestare a serviciilor de catering este de la data semnarii contractului de achizitie publica si pana la finalul anului scolar 2023-2024. Perioada de prestare a serviciilor de catering va acoperi o perioada estimate de 180 zile aferente perioadei anului scolar 2023-2024 (11.09.2023-16.06.2024). Autoritatea contractanta are dreptul pe parcursul derularii contractului de achizitie publica de a opta pentru schimbarea pachetului alimentar (sandwich) cu o masa calda, urmare a consultarii cu furnizorul. Masa calda va respecta variantele orientative de meniu care includ sugestiile Institului Național de Sănătate Publică.

Livrarea pachetelor alimentare se va face in cadrul duratei contractului de prestari servicii de catering, in fiecare zi, cu exceptia vacantelor scolare, a zilelor de weekend si a sarbatorilor legale. Pretul unitar al unei portii include serviciile de pregatire-preparare, ambalare, transport si distributie.

Alte articole:   150 kg de articole pirotehnice, confiscate de polițiștii brașoveni

Ordonanța de Guvern care se dă în fiecare an și prevede fondurile pentru școlile aflate în acest program nu a fost încă elaborata. În 2022, OG s-a dat la sfârșitul lunii octombrie, iar pana s-au desfășurat procedurile de licitație a venit luna ianuarie. Anul acesta am decis să demarăm licitația mai devreme, cu clauza suspensivă, în așa fel încât în momentul în care Guvernul o să emită OG noi să putem asigura masa caldă pentru elevi”, a declarat, pentru newsbv.ro administratorul public al comunei Teliu, Răzvan Popa.

Informații despre mâncarea pe care o vor primi elevii

Astfel, ofertantii vor avea in vedere costul acestor activitati, la momentul elaborarii ofetei de pret. Cantitatea zilnica estimata de pachete alimentare este de 495 portii, cate 1 pachet alimentar/zi/elev. Numarul total estimat de portii alimentare in cadrul contractului, pentru anul scolar 2023-2024 (estimat la 180 zile incepand cu 11.09.2023 (data inceperii anului scoloar) si pana la 16.06.2024 (sfarsitul anului scolar)) este de 89.100 portii.

Alte articole:   Coliban i-a sechestrat bunurile viceprimarului Rusu și ale consilierului personal

Valoarea energetica pe meniu, conform Ord. 1563/2008 va fi de minim 700kcal. Suportul alimentar nu se acordă pe perioada vacanțelor sau a altor zile declarate prin lege ca zile nelucrătoare. Se va furniza pachet alimentar: produse de panificație din făină integrală – pâine feliată sau batoane/chifle – 80 g – maximum 50% din greutatea totală a pachetului, produse din carne și/sau brânzeturi/derivate din lapte 40 g – minimum 25% din greutatea totală a pachetului și legume – roșii, castraveți, salată sau alte produse similare – 40 g – maximum 25% din greutatea totală a pachetului.

La acestea se va adăuga un fruct la alegere din următoarele exemple, ales astfel încât să se asigure difersitatea pachetului alimentar: măr, portocală, banană, mandarină/clementină, etc. Atat pachetul alimentar cat si tipul de fruct livrat vor fi diferite pentru două zile consecutive.

Alte articole:   51 de absolvenți ai școlilor de Agenți de Poliție încadraţi la IPJ Braşov

Distribuția pachetului alimentar însoțit de fruct se va face zilnic, între orele 10.00 —11.00, pe baza comenzii primite în scris la ora 08.30 din partea unității de învățământ. Astfel, unitatea de invatamant va comunica furnizorului numarul de pachete alimentare, in functie de numarul de elevi prezenti la curs, precum si eventualele informatii referitoare la copii cu diabet, intoleranță la lactoză, gluten sau alte probleme de natură medical.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate