După două zile, incendiul de la fondul forestier din munții Făgăraș a fost stins

După două zile, incendiul de la fondul forestier din munții Făgăraș a fost stins

Incendiul izbucnise luni seara. Au ars aproximativ 11 hectare de vegetație uscată și litieră de pădure.

S-a intervenit, inclusiv pe timp de noapte, pentru stingerea focarelor de incendiu izolate, cu 32 de pompieri și aproximativ 40 de lucrători de la Ocolul Silvic ”Pădurile Făgărașului” și Ocolul Silvic Făgăraș.

Intervenția a fost cu atât mai dificilă cu cât zona nu permitea accesul autospecialelor, iar pompierii au fost nevoiți să parcurgă pe jos o distanță de câțiva kilometri, pe un drum accidentat cu o durată de mai bine de două ore.

Reamintim că este interzis să se ardă miriștile și vegetația uscată fără acceptul autorităților de mediu și fără informarea în prealabil a primăriilor și serviciilor voluntare pentru situații de urgență.

Nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de miriști, vegetație uscată și resturi vegetale poate avea consecințe grave asupra comunităților, prin punerea în pericol și chiar pierderi de vieți omenești, producerea de pagube materiale și afectarea mediului înconjurător.

Se interzice aprinderea focurilor în pădure sau la o distanță mai mică de 100 m față de liziera pădurii.

Focurile de tabără sau cele de camping pot fi aprinse doar în locuri special amenajate, la o distanță de siguranță față de marginea pădurii.

Alte articole:   VIDEO Incendiu violent la Codlea

Amenzile prevăzute pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 195/2005, privind protecția mediului, sunt cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei pentru persoanele fizice și între 25.000 lei și 50.000 lei pentru persoanele juridice.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

 

Distribuie dacă îți place!