Dunca: Nici în situații de criză, PNL-iștii nu sunt capabili să fie solidari cu românii

Dunca: Nici în situații de criză, PNL-iștii nu sunt capabili să fie solidari cu românii

Președintele PSD Brașov, senatorul Marius Dunca, a oferit o primă reacție la informația potrivit căreia PNL a atacat la CCR legea PSD de amânare a ratelor la bănci și legea prin care sunt acordate facilități operatorilor economici afectați de criza Coronavirus.

Cetățenii și operatorii economici afectați de criza Coronavirus care așteptau aplicarea măsurilor de sprijin de către Guvern sunt ignorați de PNL. Nici măcar acum, când situația impune măsuri consistente de sprijinire a populației și a mediului de afaceri, PNL nu este capabil să arate solidaritate cu cetățenii și preferă să ia partea băncilor. Toți românii așteaptă să vadă cum Guvernul ia măsuri de protecție, însă PNL-iștii nu fac altceva decât să se țină de jocuri și combinații politice, în timp ce situația economică a familiilor și a firmelor românești se agravează de la o zi la alta. Tergiversarea adoptării unor acte normative votate de Parlament, atacarea lor la Curtea Constituțională pe motive inventate de Orban și de Florin Roman, riscă să aibă efecte catastrofale pe termen mediu și lung. Vom depăși această criză, CCR va da dreptate cetățenilor români și firmelor afectate, măsurile vor intra în vigoare. Și atunci, toți brașovenii și toți românii vor ști că PNL a făcut tot ce a putut pentru a împiedica implementarea măsurilor de sprijin”, a declarat Marius Dunca, Președintele PSD Brașov.

Alte articole:   2 morți într-un accident pe DN1! Trafic blocat între Perșani și Vlădeni FOTO

Reamintim că măsurile propuse de social democrați și adoptate de Parlament sunt:

  1. Persoanele fizice și firmele beneficiază de suspendarea plății ratelor bancare pentru o perioadă de 9 luni, adică până la sfârșitul anului 2020, fără dobânzi și fără penalități.
  2. Plata utilităților poate fi amânată pentru 3 luni (apă-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV, cu excepția serviciilor de voce și date mobile)
  3. Amânarea, pentru 3 luni, a plății CAS de către firmele afectate și a contribuției asiguratorii pentru muncă. Fără dobânzi și fără penalități. Cu posibilitatea de eșalonare pe 12 luni a restanțelor.
  4. Indemnizația de șomaj, plătită de stat pentru toți angajații trimiși în șomaj tehnic, în cuantum de 75% din salariu, pe toată perioada stării de urgență, ușor de obținut. Angajatorul depune electronic cererea pentru acordarea indemnizațiilor iar firmele beneficiare nu pot face concedieri pe o perioadă de 12 luni de la intrarea în vigoare a legii.
Distribuie dacă îți place!

De top în Brașov