Duminică intră în vigoare noul Mers al Trenurilor

Duminică intră în vigoare noul Mers al Trenurilor

Începând de duminică, 9 decembrie, va intra în vigoare noul Mers al Trenurilor 2018 – 2019. Acesta va fi valabil până la data de 14 decembrie 2019.

CFR Călători a informat că zilnic se vor afla în circulaţie peste 1.200 de trenuri, în funcţie de perioada din an.

Astfel, Trenurile Zăpezii vor circula spre şi dinspre cele mai căutate staţiuni montane pentru schi, cum sunt cele de pe Valea Prahovei şi Vatra Dornei. În plus, în perioada 8 ianuarie – 28 februarie 2018, biletele valabile la Trenurile Zăpezii vor fi reduse cu 25%, de luni până joi. De asemenea, de luni până duminică, biletele pentru călătoriile de pe Valea Prahovei (pe rute între Sinaia – Braşov şi retur) au reduceri între 31% şi 56%.

Alte articole:   Înălţarea Domnului, ziua în care se petrece ca la Paşte

Trenurile Soarelui vor asigura, în perioada sezonului estival 2019, legături din toată ţara către staţiunile de la Marea Neagră şi Delta Dunării.

Vagoane pentru transportul bicicletelor

Potrivit CFR Călători, șase trenuri Regio care vor circula pe ruta Bucureşti – Braşov şi retur vor avea în compunere vagoane adaptate pentru transportul bicicletelor.

„La toate trenurile se pot transporta gratuit bicicletele pliabile la clasa 1 şi a 2-a sau schiuri la vagoanele de clasa a 2-a, ca bagaj de mână, în limita spaţiului disponibil bagajelor de mână, cu condiţia să nu incomodeze pe ceilalţi călători (o bicicletă pliabilă sau o pereche de schiuri de persoană). La trenurile Interregio, călătorii care doresc să circule cu biciclete nepliabile/nedemontabile o pot face dacă în compunerea trenului există un vagon dotat constructiv cu spaţiu special amenajat pentru fixarea şi transportul bicicletelor”, menţionează sursa citată.

Tren nou Brașov-București

Alte articole:   Târgul volant din Avantgarden, anulat

Totodată, este introdus în circulaţie un tren nou InterRegio (IR 1634) pe ruta Braşov (plecare 11:20) – Ploieşti Vest (sosire 13:20) – Bucureşti Nord (sosire 14:04), cu opriri în toate staţiunile montane.

În plus, trenul Harghita (IR 366/ IR 367) Braşov – Budapesta Keleti revine, de asemenea, pe ruta consacrată Braşov – Deda – Dej – Cluj – Budapesta.

Trenul Transilvania

În Traficul internaţional, a fost introdus în grafic un tren nou – trenul Transilvania, pe ruta Cluj Napoca – Viena care circulă zilnic, cu plecare din Cluj la ora 7:35 şi sosire la Viena la ora 17:21 sau plecare din Viena la 10:42 şi sosire la Cluj-Napoca la ora 22:25.

Alte articole:   Cutremur în acestă dimineaţă, la 72 km de Braşov

O altă noutate de interes pentru cei care călătoresc în afara ţării este că, zilnic, legătura feroviară Bucureşti – Aeroport şi retur va fi asigurată cu 17 trenuri (9 pe sensul de dus /8 pe sensul de întoarcere).

Broşura „Mersul Trenurilor de Călători 2018-2019” va putea fi achiziţionată din principalele gări şi agenţii CFR din Bucureşti şi din ţară la preţul de 17 lei.

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate