„Duelul Viorilor” ajunge duminică, la Brașov. Stradivarius vs Guarneri, la Sala Patria

„Duelul Viorilor” ajunge duminică, la Brașov. Stradivarius vs Guarneri, la Sala Patria

Turneul „Duelul Viorilor” revine în 2021 cu ediția a zecea prin 6 recitaluri ce vor avea loc la Târgu Jiu, Caracal, București, Deva, Brașov, Ploiești, în perioada 28  septembrie – 5 octombrie.

Evenimentul îi readuce în fața publicului pe Liviu Prunaru, care cântă pe vioara Stradivarius, și pe Gabriel Croitoru, care va interpreta partiturile pe vioara Guarneri del Gesu, acompaniați de pianistul Horia Mihail,

Turneul „Duelul Viorilor” ajunge duminică, 3 octombrie, la Brașov, iar concertul se va desfășura la Sala Patria, începând cu ora 19.00.

Pe scenă vor urca Liviu Prunaru – concertmaestrul orchestrei Concertgebouw Amsterdam, care cântă pe vioara Stradivarius Pachoud și Gabriel Croitoru – solist concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio, Filarmonicilor din Cluj-Napoca și Ploiești, care cântă pe vioara Guarneri del Gesu Catedrala (pusă la dispoziție de Muzeul Național „George Enescu”, în al cărui patrimoniu se află), acompaniați de pianistul Horia Mihail.

Alte articole:   Expoziție de miniaturi goblen – Aurora Crăciun, la Centrul Cultural Reduta

Biletele pentru concertul din Brașov se găsesc la casieria Filarmonicii Brașov sau online, pe bilet.ro.

Longevitatea întâlnirilor duelistice purtând semnătura Liviu Prunaru – vioara Stradivarius, Gabriel Croitoru – vioara Guarneri del Gesu, Horia Mihail – pian, începute în 2011, depăşeşte aşteptările multora. Atunci, cei doi muzicieni au acceptat provocarea de a juca povestea unui conflict imaginar pentru supremație a familiilor celor doi mari lutieri italieni: Stradivarius și Guarneri reîntâlnindu-se an de an, cu excepția anului 2020.

Privind înapoi la cele zece ediţii, ne reamintim că Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru reprezintă o generație de forță a artei violonistice românești aflată acum în deplină maturitate, că sunt doi muzicieni care au demonstrat în acești ani că știu să depășească orgoliile unicității personalității artistice, ducând acest proiect din cele mai mici orașe ale țării în care ne aflăm, până la Carnegie Hall din New York și demonstrând astfel că muzica și arta pot  face ca în mod potențial aceste limite să nu mai existe. Viaţa lor concertistică merge mai departe, la fel cea pedagogică, de-a lungul unei stagiuni, zilele în care cele două viori rămân să se odihnească în cutiile lor sunt, practic, inexistente.

Alte articole:   10 persoane evacuate și 8 animale salvate, în urma unui incendiu pe strada Turnului

Pentru concertele anului 2021, au ales un program extrem de atractiv pentru public, Liviu Prunaru etalând sunetul viorii Stradivarius „Pachoud”, iar Gabriel Croitoru punându-l în valoare pe cel al viorii Guarneri del Gesu “Catedrala”, partea rezervată duelului arbitrat, ca de obicei, de pianistul Horia Mihail cuprinzând unele dintre cele mai populare lucrări abordate în ediţiile anterioare.

Detalii pe www.duelulviorilor.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate