Drapelul de Luptă al ISU Brașov, decorat, în prezența secretarului de stat Raed Arafat

Drapelul de Luptă al ISU Brașov, decorat, în prezența secretarului de stat Raed Arafat
Drapelul de Luptă al ISU Brașov a fost decorat, duminică, în prezența secretarului de stat în MAI,  Raed Arafat.
Drapelul de Luptă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei” Brașov a fost decorat, duminică, în cadrul unei ceremonii militare la care au participat Prefectul judeţului Braşov, Mihai Cătălin Văsii, alţi reprezentanţi ai autorităţilor locale, dar si secretarul de stat în MAI, şeful DSU, Raed Arafat.

Potrivit ISU Braşov, duminică, 19 noiembrie, în prezența domnului secretar de stat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat și a domnului Prim Adjunct al Inspectorului General al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, domnul colonel FLOREA Constantin, Drapelul de Luptă al Inspectoratului a fost decorat, în semn de apreciere din partea Președintelui României, în cadrul unei ceremonii militare.

„În data de 13 septembrie, domnul Klaus-Werner Iohannis, a conferit Ordinul ,,Bărbăție și credință” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, Drapelului de Luptă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Țara Bârsei” al județului Brașov pentru dăruirea și profesionalismul de care dau dovadă în misiunile zilnice cadrele militare ale instituțiile noastre”, a transmis ISU Braşov.

La finalul ceremoniei, a avut loc parada militară, defilând plutoane formate din cadre ale reședinței Inspectoratului și ale subunităților de intervenție, în acordurile fanfarei militare Academiei Forţelor Aeriene “Henri Coandă” Brașov.

Drapelul de Luptă al ISU Brașov, simbol al onoarei şi gloriei militare

Drapelul de Luptă al unei unități militare reprezintă simbolul onoarei, vitejiei și gloriei militare, reamintind fiecărui militar, atât despre tradițiile glorioase ale poporului român, cât și de datoria sacră pe care acesta o are, aceea de a servi cu devotament și credință patria, de a apăra cu abnegație și curaj, chiar cu prețul vieții, frontierele de stat, independența și suveranitatea României.

Drapelul de luptă are semne de identificare proprii. În cele patru colţuri ale flamurii sunt brodate cu fir aurit cununi cu două ramuri de stejar, care au în interiorul lor semnul de armă, iar pe placa ce susţine acvila cruciată şi pe inelul de pe hampă este inscripţionat numele unităţii.

Pe timp de pace, Drapelul se păstrează în condiţii speciale şi este scos din vitrina sigilată doar cu aprobarea comandantului unităţii militare şi doar la aniversarea anumitor evenimente importante ale ţării ori ale unităţii, fiind apărat de garda drapelului.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI
Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate